(SIDE2): En lobby-gruppe i England har funnet ut at et måltid på restaurant kan utsette barna for store mengder salt, melder BBC Health .

Consensus Action on Salt and Health (Cash) fant blant annet ut at et måltid på kjeden Pizza Hut inneholdt fire ganger så mye salt som den dalige anbefalte dosen for en seksåring.

Heller ikke hurtigmatkjeden Kentucky Fried Chicken (KFC) gjorde det spesielt bra i undersøkelsen hvor hundrevis av måltider ble analysert. Også McDonalds og Burger King ble testet.

Alle restaurantene har uttalt at de har redusert saltnivåene kraftig i løpet av de siste årene.

Over 12 gram
Den britiske regjeringen anbefaler maks seks gram salt per dag for voksne, fem fram for barn i alderen 7-10 og kun tre gram for barn i alderen 4-6.

Ifølge Cash-undersøkelsen fikk en familie på fire som delte en Pizza Hut meal deal i seg hele 12,3 gram salt hver. En meal deal består av en Cheesy Bites Meat Feast, en medium Super Supreme, en prosjon hvitløksbrød, en porsjon potetbåter, kyllingvinger og ostekake til dessert.

Det er også mer enn dobbelt så mye som en voksen bør få i seg i løpet av en dag.

Måltidet fra KFC inneholdt 5,2 gram per person.

- Mengden salt i disse måltidene er sjokkerende høye, sier professor Graham MacGregor, styreleder i Cash.

De salteste måltidene:

Pizza Hut Meat Feast Italian Pizza Plus (meat feast pizza, potetbåter og ostekake) 9,7g

KFC Variety Meal (tre kyllingbiter, to kyllingvinger, Colonel's Crispy Strip, vanlige pommes frites og vanlig Cola light) 6,3g

Burger King Chicken BLT Baguette Meal (kylling BLT baguette, vanlige pommes frites og vanlig Cola) 4,8g

McDonalds Quarter Pounder med ost Meal (quarter pounder burger med ost, medium pommes frites og medium Cola) 3,2g

En talsmann for Pizza Hut sier de har jobbet siden 2004 med å redusere mengden salt i maten, mens en talsmann fra KFC sier de har redusert mengden salt med 30 prosent. McDonalds sier de jobber hardt med å redusere mengden salt, og kommer til å fortsette med det. Burger King sier deres burgere ikke har noe ekstra salt i seg.