Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er så pen at kvinner hater meg

Britiske Samantha Brick ble et internettfenomen over natten.

(SIDE2): «På en nylig flyreise til New York, ble jeg henrykt da en flyvertinne kom bort og ga meg en flaske champagne. - Denne er fra kaptein - han ønsker deg velkommen om bord og håper du har en flott flytur i dag, forklarte hun. Du tenker kanskje «for en herlig overraskelse». Men mens det så klart var herlig, så var det var det ingen overraskelse. I i hvert fall ikke for meg».

Slik åpner 41 år gamle Samantha Bricks artikkel i gårsdagens britiske avis Daily Mail,hvor hun er ansatt. Artikkelen har vakt oppsikt verden over, og har gitt avisens nettside over halvannen million klikk, og mer enn 5000 har kommentert den. Hele 50.000 har delt saken på Facebook.

Den gifte kvinnens synspunkt på eget utseende har skapt reaksjoner fra så vel kvinner som menn verden over. Onsdag tok hun til motmæle.

Hatet på grunn av utseende
I den første lange, og utfyllende artikkelen skriver Brick om hvordan hennes utseende fører til at hun får gratis champagne, togbilletter, middager på restauranter og lignende av ukjente menn. Hun spurte fra tid til annen mennene hvorfor hun fikk denne oppmerksomheten, og svaret hun ofte fikk var at de mente at hennes blide, pene ytre gjorde dagen deres bedre.

Men poenget med artikkelen var først og fremst å vise at hennes vakre ytre fører til at kvinner hater henne, og at det er baksiden ved å være pen.

Brick skriver at hun som 41-åring er en av få som gleder seg til å bli gammel, grått hår og rynker er noe av det blondinen ønsker velkommen. Alt på bakgrunn av det hun uforbeholdent kaller et hat og sjalusi mot vakre kvinner. Et eksempel var en kvinnelig sjef som ba Samantha kle seg i bukse og kjedelige klær, og ikke i skjørt eller kjole, da det kunne virke distraherende på de mannlige kollegaene.

Brick forteller deretter at flere av hennes kvinnelige kollegaer var kledt i skjørt, men at ingen av dem ble snakket til - og at sjefen sa fra til henne fordi hun var sjalu på hennes utseende.

Et annet eksempel hun trekker fram er at hun er gift med en ti år eldre franskmann, og omgangskretsen deres er dermed noe eldre enn henne selv. Det har ifølge Brick ført til notorisk sjalusi blant de eldre kvinnene, som gjør at Samantha kler seg kjedelig og prøver å holde seg i bakgrunnen på fest. Flere av kvinnene i vennekretsen er nemlig redde for at Brick skal stjele mennene deres, noe hun selv understreker som absurd.

Hun trekker fram at hun forstår hvorfor Victoria Beckham blir boende i Los Angeles hvor vakre kvinner blir behandlet bra. Amerikanske kvinner er ikke er så sjalu på utseende til andre kvinner slik britsike kvinner er, hevder hun.

- Victoria vet bedre enn noen hvordan utseendet ditt kan bli brukt mot deg i Storbritannia - hvor falsk beskjedenhet belønnes og hvor det brukes mot deg hvis man ikke er beskjeden i forhold eget utseende, skriver Brick.

Selv bor hun i Frankrike med ektemannen, men er til daglig skribent for den britiske avisen.

Les saken på Daily Mail: Kvinner hater meg fordi jeg er vakker

Sjokkert over kommentarer
Artikkelen fikk tirsdag over 5000 kommentarer, hvorav de aller fleste er langt fra hyggelige. På de sosiale mediene Twitter og Facebook blir Brick også hengt ut for artikkelen sin av alt fra kjente komikere til venninner.

Komiker Dom Joly tvitret: Da har jeg søkt om skilsmisse, og lagt ut ungene til adopsjon. Grunnen? Det fåfengte håpet om en dag å møte Samantha Brick.

Over 1000 hatefulle e-poster har fylt opp Bricks innboks i løpet av det siste døgnet. 41-åringen forteller i en lang artikkel publisert onsdag at hun ble svært lei seg og sjokkert over tilbakemeldingene. Og at hun hadde grått i timevis.

- Jeg har fått e-poster fra alt fra svenske krimforfattere til husmødre som kjeder seg, og alle spør om hvilken planet jeg er fra som tør å skrive en slik sak, skriver hun på Daily Mail.

En av kommentarene på saken som fikk 18.000 positive tilbakemeldinger var fra Annie i Toronto; hun skrev at Samantha trengte en «reality check». Brick tok raskt til motmæle, og mener at kritikken mot henne bare beviser poenget hennes. Kvinner hater henne på grunn av utseende.

- Deres nivå av sinne understreker bare at ingen i denne verden er mer utskjelt enn en pen kvinne, skriver Brick.

Les Bricks svar her!

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken