Gå til sidens hovedinnhold

Dømt etter massakre-trussel

17-åringen som truet med blodbad på norsk skole blir straffet.

(BIIPMAG): Den 17 år gamle gutten som i april rettet trusler om skolemassakre og blodbad mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad er dømt til 45 timers samfunnsstraff etter at dommen falt torsdag.

Enstemmig dom
Aktor på sin side ba om betinget fengsel i nitti dager, men en enstemmig dom ble samfunsstraff. I dommen er det lagt vekt på 17-åringens unge alder, og at han selv meldte fra til politiet om truslene.

- Sykt innfall
17-åringen har erkjent straffeskyld. I Fredrikstad tingrett forklarte han at hele hendelsen var et sykt innfall fra hans side. Jeg regnet med det ville bli medieoppslag. Men jeg fikk sjokk da jeg oppdaget omfanget saken fikk, sa han i retten ifølge NRK.

Les også:
På glattcelle etter trussel-spøk
- Jeg skjelver fortsatt

Krevde nær 800.000
I mai sa Fylkesdirektør Egil Olsen i Østfold fylkeskommune til BiipMag at de ville kreve erstatning for det økonomiske tapet knyttet til massakre-trusselen. De ville rette et sivilt søksmål mot 17-åringen:

- Vi vil kreve 660.000 kroner for det økonomiske tapet for en og en halv tapt arbeidsdag for skolen. I tillegg krever vi minst 100.000 for skader av ikke-økonomisk art, sa Olsen den gang.

RELATERT: Krever nær 800.000 av 17-åring

Nå har fylkeskommunen trukket kravet og 17-åringen slipper dermed å betale den høye erstatningssummen. Likevel har han altså blitt straffet på annen måte og må gjennomføre sin samfunnsstraff.

Truet med skolemassaker
Det var 2. april at den 17 år gamle gutten sendte en epost til VGs redaksjon hvor han truet med en skolemassakre og et blodbad ved Glemmen videregående skole. Redaksjonen varslet politiet, som rykket ut til skolen.

17-åringen ringte selv til politiet og meldte seg. Han ble dermed raskt pågrepet og senere siktet for å ha framsatt truslene. Han har hevdet at det hele var en spøk, men politiet mener de har bevis som tilsier at 17-åringen planla å gjøre alvor av truslene. Mandag 15. juni startet rettssaken mot den trusselsiktede.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken