(BIIPMAG): Pøbelprosjektet ble startet i 2007 og bruker alternative undervisningsmetoder som psykodrama, lek og spill for å hjelpe ungdom som har falt ut av den videregående skolen.

Kriminalitet og rus
Nifu Steps undersøkelse viser at 34 % av alle elever i videregående skole slutter eller stryker. For å unngå at disse ungdommene havner i kriminelle miljøer eller rusmisbruk har prosjektet som mål å hjelpe de unge tilbake til skolen eller ut i fast arbeid:

- Ungdommer møter mange forskjellige problemstillinger, for eksempel i forbindelse med rus. Jeg ønsker å formidle at alle valg har konsekvenser. Ungdommene må selv ta konsekvensene av valgene sine, sier intiativtaker Eidsvåg på prosjektets hjemmeside.

LES OGSÅ: Seks av ti får angst av matte

- Jobb for min egen skyld
Ungdommene som til nå har vært med i prosjektet sier de er fornøyde med deltagelsen:

- Jeg har aldri før hørt så mye fint om meg selv, eller fortalt andre slike ting, sier en av ungdommene som har deltatt i prosjektet, mens en annen understreker sin holdningsendring:

- Jeg lærte å forstå at jeg skal jobbe for min egen skyld, ikke fordi andre maser på meg om at jeg må jobbe.

Hva gjør man?
Først må ungdommene gjennom et bevisstgjøringskurs for å finne ut hva de virkelig har lyst til. Kurset innebærer områder som arbeidsmoral, selvtillit, arbeidslivets lover og teambuilding.

Deretter skaffer prosjektet deg praksisplass i en bedrift der du kan få oppfølging hvis du ønsker. I dag har Pøbelprosjektet 300 bedrifter som står klar til å ta imot ungdom.

Les mer om Pøbelprosjektet her.

Hvordan kan du delta?
Foreløpig er det kun unge i Stavangerregionen mellom 16 og 25 år som kan søke om plass. Hvis du har lyst til å delta i prosjektet kan du ta kontakt med Pøbelprosjektet slik at de kan videreformidle henvendelsen til NAV Sandnes.

(Kilder: Pøbelprosjektet/Ung.no)

LES FLERE SAMFUNNSRELATERTE ARTIKLER HER.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.