Gå til sidens hovedinnhold

Samleiekunst sjokkerer

Den årlige Turner Prize i London satser nok en gang på å sjokkere. Denne gang med plastdukker som har oralsex og markspiste mennesker. Er dette kunst, spør kritikerne. Se bildene.

De to kunstverkene er av samme kunstner, skriver BBC. Jake og Dinos Chapman står både bak sexdukkene og skulpturen der "menneskekropper" blir spist av mark mens de dingler fra et tre.

De to er blant de utvalgte kunstnerne som kjemper om Storbritannias mest kjente kunstpris, Turner-prisen. Og det er nok disse to som står bak de kunstverkene som får mest oppmerksomhet.

Grayson Pearson følger opp med vaser der motivene er misbruk av barn, død og flere utgaver av sexstillinger.

I tillegg til Jake og Dino Chapman er Anya Gallacio, Willie Doherty og Grayson Perry blant de utvalgte kunstnerne som kjemper om årets pris. Vinneren blir offentliggjort 7. desember, og frem til da kan kunstinteresserte studere kunstnernes arbeider ved Tate i London.

Det er ikke første gang Turner Prize-utdelingen skaper kontrovers. I fjor kalte Kultur og medie-ministeren Kim Howells utstillingen for " konseptuell dritt". Flere har protestert mot å gi prisen til Chapman-brødrene i år.

Årets utstilling er allerede anmeldt av flere britiske aviser, hvorav den konservatove The Times trekker litt på skuldrene av all provokasjonen.

- Du ser på det og tenker; Hva så? Sier The Times kunstkritiker Rachel Campbell-Johnson til BBCs Radio 4.

Utstillingen dekker det meste som har å gjøre med absurde, morbide og seksuelle temaer. Ønsker du å se bilder fra utstillingen velger klikker du på bildekarusellen oppe til høyre i denne saken.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken