Gå til sidens hovedinnhold

Sommerferie med kjæresten?

Slik unngår dere krangling og heftige diskusjoner.

(SIDE2:) Nå er det klart for sommerferien dere begge lenge har drømt om. Men undersøkelser viser at over halvparten av kjærestepar som drar på ferie begynner å krangle.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Få tips til hvordan ferien blir en avslappende kjærlighetsferie, istedet for at det ender med brudd.

Planlegging
Reis til et sted dere begge vil til. Finn ut hva stedet har å by på - fortell hva du ønsker å oppleve og bli enige om hva dere skal gjøre og ikke gjøre. Sett opp et budsjett og bli enige om hvor mye dere ønsker å bruke på reisen. Snakk også om hvor mye hver av dere skal bruke og hvem som skal betale hva.

På hotellet
Er det første gang dere er ute på tur sammen bør du tenke på den du deler rom sammen med. Rydd opp etter deg - ikke sleng skittentøyet over hele rommet og ikke bruk en time på badet. Respekter hverandre om dere har ulike ønsker om dere vil se på TV eller høre på radioen. Men husk at dere er på ferie for å tilbringe tiden med hverandre, ikke for å sitte inne for å se på TV.

Tillat deg å være i feriemodus
Du er på ferie sammen med kjæresten din og det er greit å ikke være tilgjengelig for jobben eller alle vennene dine. Skru av telefonen og ikke få panikk om du ikke har fått sjekket Facebook-profilen på et par dager. Bruk Internett til å finne nødvendig informasjon om feriestedet og lignende, ikke jobb eller ulike statusoppdateringer.

Les også: Har vi sex i VM-pausene?

Nyt at dere er alene
Ligg noen minutter lenger i senga om morgenen, hopp i dusjen sammen og kos masse med hverandre. Nyt at dere er sammen på et nytt og fremmed sted. Hold hverandre i hendene og vis at du bryr deg om kjæresten.

Snakk om problemene
Blir dere uenige er det beste å snakke om det. Ikke unngå problemet eller storm ut av rommet for å tro at alt er bra noen timer senere. Snakk om problemet istedet for at en av dere går og irriterer seg over dette resten av turen. Inngå kompromisser som dere begge kan leve med.

Slapp av
Dere trenger ikke å være på farten eller snakke sammen hele tiden. Gi hverandre pusterom. Les en bok, gå alene på en shoppingrunde, gå på en cafè og se på folkelivet. Dere er på ferie, det er lov til å slappe av så sett dere ned og pust ut.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken