(SIDE2): Kvinner og menn er forskjellige på mange måter, også når det kommer til hva vi ser som ok å gjøre når man har kjæreste.

For selv om det å ha sex med en annen enn partneren regnes som utroskap for de aller fleste, er det fine balanseganger og uklare gråsoner for hva som er greit på mange områder. Og det har med at menn ikke anser alt de gjør som å å gå over den streken – og at kvinner ser ting mer sort/hvitt.

- Menn er ikke så fin-innstilte når det gjelder å identifisere oppførsel som kan oppfattes som å tippe over i utroskap, sier psykolog Daniel Kruger til menshealth.com.

Med andre ord – det hun anser for å være helt uakseptabelt, tenker han ikke på som noe ille i det hele tatt.

Her har du fem typisk situasjoner hun reagerer på – men som han ikke har tenkt så mye over at kanskje ikke vil bli oppfattet som OK fra damas side.

Når han utleverer

Har du opplevd at dere har noen irritasjonsmomenter i forholdet, eller kanskje kranglet om (u)vaner dere har? Hvem som kaster fra seg våte håndklær eller lar pålegget tørke inn på benken? At han forteller slike ting til en venninne av seg, vil de fleste jenter føle vondt. Det anses nemlig som svært intimt – og mange kvinner anser det å ha et følelsesmessig bånd til en annen som verre enn et seksuelt.

- Har han noen på si, så har hun uansett fremdeles forholdet - det hun har investert i. Men dersom han utvikler følelser og faller for en annen kvinne, så risikerer kjæresten at han forlater henne til fordel for den nye, sier Kruger.

Sjekke eksen

Sjekker han eksens Facebook-side eller blogg, vil kjæresten fort se det som at han sjekker ut hva og hvordan eksen har det, mens han mimrer om gamledager. Han på sin side er faktisk bare interessert i å sjekke henne, som han ville sjekke enhver tidligere kollega, mener eksperten:

-Vi har lært sosialt at menn ikke bryr seg om følelser, at alt de bryr seg om er sex, sier professor i menneskelig seksualadferd, Justin Sitron.

Så selv om hun kan kikke på bilder av en eks, uten at følelser eller lyst er involvert, tror ikke hun at han er kapabel til å gjøre det samme.

Spandere på en annen kvinne

Spanderer han en drink på en annen kvinne, om det så er en venninne eller kollega, kan det få kjæreste-blodet til å koke – han har nemlig gått for langt i hennes øyne.

-Det kan ses som snilt og generøst, men det kan også virke som om han legger an på noen. Særlig dersom han kjøper en drink kun til én kvinne, og ikke en runde på alle ved bordet.

Gå ut med en annen dame

Tar han med seg barndomsvenninna på favorittbaren eller -restauranten sin, kan kjæresten se det som truende. Vi er vant til å lære at menn og kvinner ikke kan være bare venner, og dermed vil det fort gjøre litt vondt i mage og hjerte at han tar med en annen dame ut.

Er det i tillegg på hans favorittsteder, kan det fort anses som at han er ute og haier.

Gi komplimenter til en annen dame

Mannfolk er ikke kjent for å være veldig observante, generelt sett. Så dersom han legger merke til at en kollega eller venninne har endret frisyren eller noe annet ved utseendet, kan det oppfattes som at han allerede har kikket på henne – litt mer enn det som er vanlig.

Men som mann skal man selvsagt ikke måtte virke sur og tilbakeholden med komplimenter, og Kruger kommer med et tips om hvordan han skal vite om det er ok å si noe pent om en annen dame eller ikke. Dersom en annen fyr hadde sagt det samme til dama di, hadde du likt det selv? Hvis ikke, hold munn.

Så gjenstår det da - er damene for senisitve, eller er mannfolka for lite følsomme? Er hun for rask til å bli sjalu, eller har hun grunn til å tenke at han vil nedlegge alle bare han får sjansen?

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!