(SIDE2): Jo mer sex et par har, jo større sannsynlighet er det for at man får en guttebaby.

Det skriver professor David Spiegelhalter i en artikkel publisert hos Daily Mail.

Flere guttebabyer i krigsperioder

Forskere som har sett på statistikken over nyfødte fra 1838 til i dag har blant annet sett at i slutten av store kriger er det blitt født flere gutter enn jenter.

Den britiske professoren David Spiegelhalter mener dette har en biologisk forklaring og skriver at hormonnivåer er med på å påvirke barnets kjønn. Jo tidligere befruktningen skjer under kvinnens menstruasjonssyklus, desto større sjanse er det for at foreldrene får en sønn.

Det er lettest å bli gravid to dager før eggløsning, men hvis et par har mye sex er sjansen ganske høy for at unnfangelsen skjer under en annen periode, altså før «peak»-perioden. Og dermed øker oddsen for å få en gutt.

Stress øker sjansen for å få en jente?

Årsaken til at det blir født flere gutter enn jenter i krigsperioder mener David Spiegelhalter skyldes at par må utnytte de få gangene de ses, og ofte går glipp av fertilitetstoppen like før eggløsning.

- De maksimerer sexen med full aktivitet, uten å tenke over syklusen til kvinnen, skriver han.

Ifølge professoren ser man også en tendens til at det fødes flere jenter i tider der foreldrene er utsatt for langvarig stress samt tilfeller der mamma og pappa opplever langvarig økonomisk motgang.