Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ofte har dere sex?

Slik er et «normalt» og lykkelig parforhold.

(SIDE2:) Er det egentlig så lurt å sammenligne seg med andre par? Og hva er egentlig et normalt forhold?

Sov nakne
Amerikanske forskere ønsket å finne ut hva som kjennetegner et såkalt normalt og lykkelig forhold. Forskerteamet fikk dermed 100.000 personer fra hele verden til å svare på ulike spørsmål om deres kjærlighetsforhold og sexliv.

Deltagerne bestod av både heteroseksuelle og homoseksuelle par over 18 år. Forskerne har blant annet spurt om hva som gjør personen lykkelig i et forhold, hva de vil ha mer av og hvor ofte de har sex.

Resultatet er nå publisert i boka «The Normal Bar».

Forskerne kom også frem til noen fellestrekk hos de parene som antydet å være de mest lykkelige. Disse prioriterte romantikk ved å blant annet gå på date, holde hverandre i hendene, kysse og klemme offentlig, kysser uten at det skal ende med sex og de sover nakne. I tillegg verdsetter de god kommunikasjon, vennskap, sex og det å være gode foreldre, skriver Daily Mail.

Så ofte er det «normalt» å ha sex
62 prosent av parene klassifiserte seg selv som «lykkelige», mens 14 prosent av parene kalte seg selv «ekstremt lykkelige». 40 prosent svarte at de hadde sex tre til fire ganger i uka.

48 prosent av mennene og 28 prosent av kvinnene sier at de har opplevd «kjærlighet ved første blikk». 44 prosent av gutta at de skulle ønske dama var mer romantisk, mens 29 prosent av kvinnene sier det samme om sin partner.

- Folk vil vite om de har sex like ofte som andre. Hvis de får inntrykk av at de har mindre sex enn «hva som er normalt» kan de fort få en følelse av at noe er feil i forholdet, sier Pepper Schwartz, en av forskerne som har vært med på undersøkelsen.

- Men det er store individuelle forskjeller på sexlyst og kjemien når man har sex, så her finnes ingen fasitsvar på hva som er normalt og ikke. Mye sex betyr ikke automatisk at forholdet er på topp, forklarer forskeren.

Han legger til at ulike faktorer som barn, jobb, stress og annet er med på å påvirke den seksuelle aktiviteten i et forhold og at det derfor er vanlig at dette vil variere.

LES FLERE SAKER FRA NETTAVISEN:

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken