Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal du krangle

Si unnskyld som om du mener det.

(SIDE 2): I den nye boken «The Mind Gym: Relationships» som kommer ut i januar 2009, finnes det mange gode tips til hvordan par kan være uenige uten at forholdet ryker.

Avisen The Daily Mail gir allerede nå et utrag av boken.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gjør det riktig
Det beste er selvfølgelig å ikke krangle, men det er lettere sagt enn gjort.

LES MER HER:Slik stopper du kranglene

De fleste par må blåse ut en gang iblant. Det er helt greit, så lenge man gjør det på den rette måten.

Si unnskyld
Har du gjort noe galt, så si unnskyld som om du mener det. I tillegg til å si ordet «unnskyld», må du vise med handlinger at du er genuint lei deg for å ha såret den andre parten.

Det betyr at du må gjøre det godt igjen. Dette innebærer ikke minst å lytte til kjæresten din når han eller hun forteller deg om hvilke følelser de sitter igjen med.

Det er også viktig å gi den andre tid til å komme over hendelsen. Alt er ikke greit fem minutter etter at du har sagt det magiske ordet. Unnskyldninger blir også meningsløse dersom man gjentar den samme feilen. Vis at du tar ansvaret for det som har skjedd.

Vær spesifikk
Fortell akkurat hva det er som plager deg. Si for eksempel at «jeg trenger at du tar ut søpla» i stedet for «du gidder aldri å gjøre noe i huset».

Generelle nedsettende karakteristikker av hverandre som begynner med «du er alltid så...» er aldri fruktbart.

Et triks kan være å starte setningen med ordet «jeg», framfor ordet «du». Målet er å fortelle hva du trenger, og det er mulig uten å komme med beskyldninger mot partneren.

FOR FLERE TIPS:themindgym.com

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken