(SIDE2:) Flere kvinner har opplevd at det å presentere seg med en sjefsjobb ofte ikke har vært den beste innledningen for en lengre samtale med en mann.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Men tiden da menn foretrakk kvinner som ikke tok vare på seg selv, er slutt, skriver The Daily Mail. Spillselskapet Electronic Arts selger årlig millioner av spill med sterke kvinner, hvorav "Tomb Raider" og "Underworld" kanskje er det mest kjente.

Gjerne en sjefsjobb
De fikk foretatt en undersøkelse om hva moderne menn faktisk foretrekker hos en kvinne. Overraskende nok svarte to tredjedeler av de voksne mennene at drømmekvinnen gjerne måtte ha en sjefsjobb.

Menn mellom 30 og 34 år hadde minst imot at dama tjente godt og viste ledelse.

Gutta liker dog "slemme piker" som Angelina Jolie og Megan Fox også, to damer som offentlig har vist litt ulik intellektuell kapasitet.

Samlivsekspert Jo Barnett sier til The Daily Mail at bilder media tegner av kvinner nok er med på å endre oppfatningen til menn. Det samme er dataspill.

Økonomisk innspill
Men det viktigste, sier hun, er nok finanskrisen som gjorde at flere menn måtte se seg nødt til å lene seg litt på partnerens økonomi. Det var også en lettelse at menn som slet finansielt ikke trengte å sørge for økonomien gikk rundt også for partneren.

- I dag er ikke en kvinne som er økonomisk stabil så truende som før, sier Barnett.

Menn i byer er mer glad i mektige kvinner enn menn på landet.

- Et annet element er at kvinner som har travle jobber ikke er så lett tilgjengelige og at det er en ekstra gulrot for mange menn, mener Barnett.