Gå til sidens hovedinnhold

Hun bør ha lite mage, om han skal få den opp

Størrelsen betyr noe.

(SIDE2): Torsdagens store sak på Side2 var utvilsomt den om at det er de store mannfolka som leverer best i senga.

LES den her:- Store menn er bedre elskere

En studie fra Erciyes Universitetet i Tyrkia viser nemlig at overvektige menn «orker» å ha sex lenger. I gjennomsnitt holdt de større mennene ut 7,3 minutter i sengen, mot 1,8 minutter blant de smalere personene.

Det medførte selvsagt til en del kommentering - både om kroppsstørrelse og presteringsevne og størrelse og en del vi ikke tar med her.

Betydning

Men det ble også en del snakk om kvinnens størrelse, og betydningen det har for mannens «utholdenhet».

Og forskning viser at det også er tilfelle. Hvordan dama ser ut, innvirker på hvordan han fungerer mellom laknene, og på hvor tilfredstilt han selv føler seg.

For en studie fra 2013 viser at midjemålet på kvinnen har sammenheng med hvordan han er i senga. Er han sammen med en dame som er smal rundt livet, viser det seg at sjansen for at han har ereksjon-problemer er langt mindre, enn menn som holder på med større damer. Det skriver dailymail.co.uk.

Risiko-kalkulering

De skotske forskerne konkluderte med at årsaken skyldes at vi forbinder overvekt med større risiko for helseproblemer.

Resultatet kom de til ved å bruke et spørreskjema og ved å kartlegge hvor ofte mennene i studien hadde samleie. Det viste seg at yngre menn generelt var mest fornøyd, men alle aldersgruppene anså en tynnere kvinne som seksuelt mer opphissende.

Forskerne kom derfor til to årsaker. Den ene har med at det er en hormonell påvirkning, som gjør at libidoen ikke er så sterk når man er redd for den nevnte helserisikoen. Den andre er mer enkel - menn generelt synes rett og slett tynnere kvinner er deiligere. Men opså da har det trolig med evolusjon å gjøre, at de slankere er smartere å satse på - blant annet med tanke på videreføring av gener.

Og for å avslutte der vi startet - med størrelsen.

De skotske forskerne fant at jo større mannen er, jo mindre tilfredsstilt føler han seg seksuelt.

Kommentarer til denne saken