Gå til sidens hovedinnhold

Ti grunner til å forbli singel

Lyst på kjæreste? Les dette først.

(SIDE2): Det hender man får inntrykk av at man er både mislykket, skal føle seg ensom og egoistisk, og være konstant edsperat og babysyk dersom man er singel og uten barn. Men slik trenger det ikke være - det finnes mange, gode, grunner til å forbli alene.

Mer fra Side2: Klikk her for å se forsiden

1. Behold kroppen
Alle har vært der – man går inn i et forhold, og i samme takt som lysten til å lage mat sammen øker, faller interessen for å forlate partneren for å benytte tid på treningsstudio.

Gifterer dere dere, har det ifølge happenmagazine.com en tendens til å bli enda verre.

En undersøkelse fra Cornell universitetet viser at gifte kvinner legger på seg mellom to og fire kilo i løpet av de første årene som gift, mens ulykkelig gifte kvinner har en vektøkning på nærmere 25 kilo i løpet av de ti første årene som hustru.

Som singel ser man seg selv gjennom andre øyne.

- Single ønsker å være attraktive for potensielle partnere, sier doktor Susan Davis.

2. Oppnå større ting
Har man tid, ro og mangler familieansvar, har man mulighet til å få gjennomført større og flere ting.

En undersøkelse ved London School of economics and political scientists, viser at menn uten partner bruker lenger tid på å nå toppen og at de er mer produktive. En av teoriene er at menn blir slappere når de har funnet en kvinne å være sammen med – blant annet fordi nivået på testosteron går ned når man er gift og har fått barn.

3. Mindre husarbeid
Ugifte kvinner rydder og vasker mindre enn sine gifte medsøstre, mens det i mannen er motsatt. Single menn rydder mer enn gifte (trolig fordi noen andre plukker opp etter dem).

Med andre ord – en større fordel for single damer enn menn på akkurat det området.

4. Dine penger
Du kan som singel kjøpe hva du vil, uten å måtte rettferdiggjøre eller forklare overfor en partner som heller ville brukt pengene på noe helt annet.

Ikke bare det, men man risikerer også å måtte ta over deler av den andres gjeld. I tillegg viser en undersøkelse fra universitetet i Ohio at partene i en skilsmisse mister i snitt tre fjerdedeler av sin formue.

5. Bedre sex
Gifte har oftere sex enn single mennesker, men single har bedre sex.

- Folk som er på dateren har bedre sex ettersom det er nytt og spennende da, sier Davis.

I tillegg er testosteronnivåte både hos menn og kvinner høyere de to første årene av et forhold, noe som fører til et heftigere sexliv. Deretter tar andre hormoner, i hovedsak oksytocin over – et hormon som styrker båndene mellom partene, men som ikke akkurat er en sex-høydare.

6. Uthvilt og smart
Å sove sammen med noen kan være koselig, men det kan også koste deg 49 minutter søvn per natt. God søvn styrker hukommelse, humøret og konsentrasjonen, i tillegg til at immunforsvaret får tid til å komme seg.

Det er også funnet at kreativitet og problemløsing har direkte sammenheng med nok søvn, så dermed er det ikke så dumt å holde sengen alene.

7. Mindre deppa
Man er mindre deppa dersom man er singel – dersom man er kvinne, riktignok. Verdens helseorganisajon rapporterer at gifte kvinner, og særlig de med barn, oftere får depresjoner enn single.

I det hele har single kvinner færre mentale plager enn gifte.

-Ekteskapet ser ut til å være til større fordel for menn enn vkinner på mange områder. For kvinner er det et større tap av seg selv, sier Davis.

8. Bedre venner
Gifte kvinner tilbringer mye mindre tid med venner enn single gjør. Tidsklemma med barn og karriere er selvfølgelige årsaker.

Fordelen med å omgås venner ofte, er at det blant annet senker stressnivået.

Ikke er man avhengig av en person, og de sosiale mulighetene økes betraktelig.

9. Ut på tur
Gifte ferierer mer enn single, men det betyr ikke at de drar til de mest spennende reisemålene.

Rafting, dykking og fjellsykling – over hele verden. Ikke fordi gifte ikke kan, men de gjør det i mindre grad. Kanskje fordi de har nok med å sitte hjemme i sofaen, spise og kose med hverandre.

10.Kjenner deg selv
Jo eldre, jo bedre. I hvert fall når det kommer til modenhet og å kjenne seg selv.

- Når folk gifter seg unge, føler de ofte at den andre personen skal fylle ut dem selv. Mange har problemer med å komme forbi den Hollywood-myten, sier forfatteren Sasha Chase.

Så skal man gå fra å være singel til i forhold, er det en fordel at man har fått sparket litt fra seg i mellomtiden.

Modenhet bringer nemlig ikke bare skrekken for rynker, men også evnen til å kommunisere hva du vil og ikke vil, som igjen reduserer faren for at det hele ender i skilsmisse.

Ikke lyst til å forbli singel?Her finner du nordens største datingsamfunn!

Mer fra Side2: Klikk her for å se forsiden

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken