Å gå fra å være søt pike til et sjalusimonster fra helvete, er ikke lange veien.

Vil du unngå å oppføre deg og bli oppfattet som mer eller mindre gal, så kan du plukke opp noen tips her.

1. Finn årsaken
Har du grunn til å være sjalu? Har han virkelig gjort ting som fortjener din vrede, eller ligger kanskje problemet hos deg?

Før du setter i gang med å kaste ut klærne hans eller ødelegge platesamlingen, tenk deg om – sjalusi er ofte uavklarte problemer. Har du lav selvtillit, kanskje som følge av dårlige erfaringer fra tidligere forhold, så ta heller tak i problemet i den enden, skriver cosmopolitan.co.uk.

2. Alle menn er dritt...
Noe som fører rett over til neste trinn – ikke skyld på din nåværende kjæreste for noe eksen din gjorde.

Selv om Per var utro, og Pål løy om alt, så trenger ikke Askeladden gjøre det samme.

3. Øk selvtillitten
Logisk nok er det derfor viktig å sørge for at selvtilliten er på plass. Setter du ikke deg selv høyt nok, så er det store sjanser for at heller ikke han gjør det. Selvtillit er som kjent en særs attraktiv egenskap.

Noen shopper, andre klipper håret – mens andre igjen ber kjæresten om å fortelle på ny hvorfor han ble sammen med nettopp deg.

4. Bruk hodet
Scenario: Du og typen er på fest, han blir stående og snakke med ei anna jente. Det er like før du tipper over og lager en voldsom scene.

Men vent – tenk gjennom saken før du driter deg ut. Utgjør samtalen og smilet med en annen person, som tilfeldigvis er jente, noen trussel mot forholdet deres?

5. Snakk i vei...
Blir trykket for stort – sjalusi er som kjent ingen lett følgesvenn, så ikke blås ut hva enn du måtte tenke eller føle. Det kan gjøre saken langt verre.

Trenger du likevel noen å lufte elendigheten overfor, bruk ei venninne – det er det de er der for. (Bare ikke utnytt denne tjenesten for ofte, alle kan bli lei.)

6. ...og i vei
Dersom du likevel føler at han faktisk flørter med andre, og du synes det er plagsomt, så snakk med ham også.

Si hva du føler – sjalusi er ikke ukjent for ham, heller, og det er veldig mulig han vil vise forståelse for det lille monsteret du bærer på.

7. ...og enda mer
Før du setter i gang med kjeftingen, så tenk over hvordan du ville følt det dersom rollene var omvendt.

Dersom begge har en tendens til å bli sjalu hvis den andre snakker med en eks, så kan det være lurt å bli enige om noen regler for hvordan dere skal oppføre dere i gitte situasjoner.

9. Ikke drikk
Med alkohol innabords, skal det mye mindre til før en følelse blåses ut av proporsjoner. Også når det kommer til sjalusi.

Så dersom du vet det ligger ting i luften som trenger avklaring, eller som kan føre til en heller kjip stemning som følge av sjalusi (som at eksen hans skal på samme fest), så ikke drikk.

10. Plei forholdet
Bruker du all tid på å være mistenskom og bekymret, så blir heller ikke forholdet særlig bra.

Kjæresteri skal liksom være gøy! Så finn på ting sammen som begge liker, og han vil like deg enda mer.

11. Tenk fremtid
Dersom du går rundt og irriterer deg, hisser deg opp over ting han har gjort, eller enda verre: ting du innbiller deg han har gjort – så slutt.

Slapp av og tenk heller på hva du kan kontrollere: fremtiden.

12. Og du da?
Selvfølgelig vil han se på andre jenter og synes de er flotte, sexy og pene. Det betyr ikke at han liker deg noe mindre.

Bare tenk selv – når du ser en kjekkas på vei hjem fra jobb, betyr det at du er mindre glad i kjæresten din?

13. Fake it
Klarer du likevel ikke å stoppe sjalusifølelsen, så lat som.

Ikke gå rundt og vær sur over ting som i grunnen ikke er viktige, det forsurer bare resten av livet ditt også. Ved å kontollere sjalusien, får du også bedre kontroll over følelseslivet generelt – og du føler deg langt bedre.

MEN!
Noen ganger har man grunn til å være sjalu.

Krysser han grenser (som dere kanskje har blitt enige om på forhånd), han forsøker med vilje å gjøre deg sjalu, han bruker ubeskrivelig mye tid sammen med en annen jente – eller er utro, så er det bare å pakke snippesken hans og be ham komme seg av sted.