Gå til sidens hovedinnhold

Sammenlagtlederen ble for sterk

Men nordmennene ofret alt for å kuppe seieren.

Den siste av syv etapper i Tour de Bretagne gikk fra Huelgoat til Quimperlé i Frankrike. Vegard Breen fra Joker Merida lå best plassert i sammendraget før siste etappe med en sjetteplass.

I tillegg til Joker Merida, kjører også Vegard Stake Laengen løpet. Det var han som hadde størst grunn til å smile i dag da Pierre-Luc Perichon fra laget hans, Bretagne Seché Environnment, tok hjem etappeseieren.

Vegard Breen gjorde alt for å utfordre ledertrøya, men sammenlagtlederen Riccardo Zoidl ble for sterk.

Les også: - Jeg skal angripe

- Det var et knallhardt ritt med alle bakkene og gruspartiene i starten. Det sprakk opp som bare det allerede i starten. Etter gruspartiene var mange av rytterne i sammendraget borte. Men de kom opp igjen på de lettere partiene, sier Vegard Breen til procycling.no

På et tidspunkt var både Vegard Breen og Vegard Stake Laengen i et brudd underveis.

Les også: Vegard Breen med toppresultat

- Vi kjørte veldig bra sammen. Men lederlaget hadde for mange hjelperyttere igjen, sier Breen oppgitt.

Vinneren av tempoetappen tidligere i løpet, Dylan Van Baarle fra Rabobank, prøvde å kjøre fra feltet solo da bruddet med nordmennene var hentet.

- Det var bevisst fra vår side. Vi visste han var sterk, og håpte det ville slite ut Team Gourmetfein - Simplon-laget til Zoidl. Da flere ryttere fikk gå, støtet den gule trøyen seg opp alene. Det er utrolig sterkt, sier Breen.

- Jeg føler ikke jeg fikk så mye igjen for innsatsen i dag, sier Breen, som tror han holdt fast på en plassering blant de ti beste i sammendraget.

Resultater:

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken