Gå til sidens hovedinnhold

Samtaler

To av den moderne jazzens fremste stemmer fører langt framskredne samtaler.

Gary Peacock/Marilyn Crispell
Azure
ECM/Grappa/Musikkoperatørene

Bassisten Gary Peacock (78) og pianisten Marilyn Crispell (66) har rukket mye i løpet av sine karrierer. Peacock er i den seinere delen av si karriere absolutt mest kjent for det store publikum verden rundt for sitt unike triosamarbeid med Jack DeJohnette og Keith Jarrett. Crispell har gjort mye under eget navn, men sammen med Peacock har vi også møtt henne sammen med salige Paul Motian, noe som førte til to flotte ECM-utgivelser, "Nothing Ever Was, Anyway", med musikk av Peacocks ekskone Annette Peacock, og "Amaryllis".

Som duo går de to også tilbake ei god stund, men med "Azure" møter de oss via fonogram for første gang. Vi har med to fremragende musikalske lyrikere å gjøre som både lytter og kommenterer på et vis ingen andre vil gjøre dem etter. Begge er melodikere i mesterklassen, men samtidig er de musikanter som stortrives i frie landskap - dette makter de på utmerket vis å formidle og forene på "Azure".

Materialet består av komposisjoner de begge har tatt med seg, samt musikk unnfanga der og da i "upstate" New York, der de begge bor. Vi får også et par eksempler på soloekskursjoner med begge to.

"Azure" har blitt ei flott samling samtaler med to av de av de aller mest uttrykksfulle og unike musikantene over there. Dette er musikk som egner seg til alle årstider, men for de som ser fram til høsten og vinteren og tid til refleksjon, så finnes knapt bedre tonefølge.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken