Siden 2. februar har Blanco Pro Cycling utstengt Luis Leon Sanchez fra all konkurranse. Nå klager spanjolen sin arbeidsgiver inn for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Laget tidligere kjent som Rabobank har gitt Sanchez en midlertidig suspensjon på grunn av hans angivelige samarbeid med «dopingdoktoren» Eufemiano Fuentes.

Sanchez, som er lagkamerat med Lars Petter Nordhaug, mistenkes for å skjule seg bak kodenavnet «Huerto» på Fuentes´ klientliste. Blanco har siden etterforsket koblingen mellom de to, men intet resultat har blitt offentliggjort.

Sanchez nekter for å ha jobbet med den spanske legen, som regnes som mesterhjernen bak den omfattende dopingskandalen Operasjon Puerto.

Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf skal Sanchez ha kontaktet UCI med sikte på å få suspensjonen opphevet.

Sist gang han konkurrerte for laget var under VM i september da Rabobank ble nummer fem på lagtempoen. Sanchez vant også en etappe under Tour de France i fjor. En uke senere vant han det kuperte éndagsrittet Classica San Sebastian.

Sanchez ble belønnet med ny treårs kontrakt, angivelig verdt om lag 20 millioner kroner.

I vinter mistet imidlertid Rabobank-laget sin hovedsponsor og under navnet Blanco Pro Cycling leter det fortsatt etter en ny økonomisk støttespiller denne sesongen.

I Sanchez sin klage må UCI ta stilling til om Blanco har grunnlag for å suspendere spanjolen, eller om laget har vært urimelige med sin strenge nulltoleranse.