(SIDE2): Sandra Lyng Haugen (26) er i disse dager aktuell med sin nye låt PRTeY, og i anledning singelslippet på fredag er det tatt nye bilder av artisten.

- Voksen og edgy
Selv er hun strålende fornøyd med stilen som ble valgt ut for henne til de nye bildene.

- Jeg digger alt stylisten min plukker til meg. Vi har lik smak, og jeg føler meg alltid vel i klærne hun plukker ut. Jeg elsker det antrekket med det mørkeblå skinnskjørtet, den kort hvite genseren, og med den store, rutete genserer over. Det er mitt favorittantrekk, sier Sandra til Side2. Bildene kan du se lenger nede i saken.

De nye bildene viser Haugen i en noe annen stil enn det vi har sett henne i tidligere, og det var også meningen forteller stylist Anette Ousdal fra This is Pr.

- Jeg ville få frem en mer voksen, selvsikker og edgy Sandra, sier Ousdal, som også stod for hår og sminke.

Likevel er stilen helt i artistens bane.

- Dette er virkelig min personlige stil. Jeg og Anette kjenner hverandre godt, så hun vet hva jeg liker og plukker alltid ut ting jeg elsker, eller som jeg ville valgt selv om jeg hadde hatt det i skapet mitt. Noen av klærne vi bruker på fotoshoots og lignende er mine egne, Haugen.

Foretrekker en avslappet stil
Sin peronlige hverdagsstil beskriver 26-åringen som «laidback».

- Jeg liker godt å gå i Converse-sko, lave boots, jeans og T-skjorte, sier hun.

- Men jeg har nok også en ganske allsidig stil. Til fest kan jeg like så godt gå med en kort kjole som en oversized topp og bukser. Jeg er ikke redd for å skille meg ut; å gå med en stor hatt, ha blomstrete sokker i pumpsene, eller å bruke store, rare vintagesolbriller.

De siste årene har Lyng pendlet mellom Brasil og Los Angeles, men er nå tilbake i Norge.

- Hva er forskjellen mellom amerikansk stil og norsk stil?

- Det er stor forskjell på LA-stil og norsk stil. Men mye har jo også med klima å gjøre - man kan gå i sommerklær og bare ben nesten hele året i LA, det kan man ikke i Norge, sier hun.

- Du ser også mye kreativt og morsomt, folk vil bli lagt merke til med det de har på seg. Men om du samler mange kreative mennesker fra forskjellige kulturer på ett sted så er det klart at klesstilene varierer.

Synes europeiske jenter er de kuleste
Haugen blir inspirert av tanken om at det ikke finnes «regler» for hva man burde gå i, men at den personlige stilen er mer i fokus.

- Nå kler jeg meg mer i klær som gjenspeiler meg som person blir føler jeg meg best. Og personlig så synes jeg at europeiske jenter har en kulere klesstil som passer meg bedre, sier hun.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

For stilen har stylist Anette Ousdal hentet inspirasjon fra 90-tallets grunge.

- Dette er en stil som er stor i trendbildet akkurat nå, og er derfor lett å få tak i på de fleste kjedebutikkene for en rimelig penge for de som ønsker å kopiere stilen, sier hun til Side2.

Hun peker spesielt på antrekket med kort magetopp og ruter kombinert med blonder som et av de mest trendy antrekkene.

Vil du stjele klesstilen?:

Slik kopierer du håret og sminken:
Når det kommer til hår og sminke valgte Ousdal å gi håret en naturlig look, kombinert med sterke, sotede øyne.

- Spray i saltvannspray og føn håret med hodet opp ned. Bruk en stor krølltang og lag lette bevegelser, sier stylisten.

- Når det gjelder makeup har jeg hatt fokus på øynene, og jobbet en del med highlight i ansiktet. Lagt highlight på kinnben, amorbue og neserygg. Legg så en kobberbrun øyenskygge rundt øynene, deretter en sort kajal over som du duser ut med en pensel. Avslutt med sort mascara.

Hun brukte produkter fra Max factor, Mac og Armani for sminken og hårprodukter fra Redken og Matrix.

Overveldet av responsen til sin nye låt
Det er 9 år siden nå 26 år gamle Sandra Lyng fikk sitt store gjennombrudd som deltaker i Idol, tett etterfulgt av hit-singlene «Sommerflørt» og «I morgen». Nå er hun tilbake i rampelyset med flere nye låter i bagasjen. Det jobbes dessuten stadig med nytt materiale.

På grunn av stor pågang fra publikum er ble slippdatoen for låta fremskyndet med én uke. Blant annet P3 og Mp3 har listet den.

Sandra forteller at hun ikke kunne ha drømt om en bedre mottagelse.

- Kritiske musikkfolk har skrytt av låta mi, og det har også alt fra bestemødre og jenter og gutter i tenårene gjort. Det viser at den er mye mer alsidig enn jeg troddde den skulle være, sier hun til Side2.

- PRTeY er ufiltrert og proppet med min, kanskje dårlige humor, derfor hadde jeg ikke forventet at den skulle bli så godt mottatt som den ble. Jeg er så utrolig glad og takknemlig for det.

PRTeY er produsert av den Los Angeles-bosatte nordmannen Andreas «Axident» Schuller og inneholder et gjestevers av den svenske rapperen Lazee. Du kan høre den her.