Gå til sidens hovedinnhold

Glee for de over 60

Musikk, livsglede og kjærlighet.

HTML EMBED

SE VIDEO:Klikk på playknappen over for å se traileren til «Song For Marion».

Sang for Marion - Storbritannia, 2012. Regi: Paul Andrew Williams.Med: Terence Stamp, Gemma Arterton, Vanessa Redgrave, Christopher Eccleston m. fl.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Arthur (Terence Stamp) er en typisk gammel og gretten gubbe som alltid har en besk kommentar til det meste som foregår rundt ham. Spesielt er det hans elskede kone, Marion (Vanessa Redgrave), som får gjennomgå for sitt engasjement i det lokale pensjonistkoret. Hun sliter på sin sin side med store helsemessige utfordringer og det ser ikke lyst ut. Til tross for sitt dystre syn på livet, elsker Arthur henne dypt og støtter henne så godt han klarer gjennom oppturer og nedturer. Og etter en meget negativ vending i hennes utvikling, er det akkurat koret som tar i mot Arthur med åpne armer. Han er likevel ikke alene om å få livet snudd på hodet da korlederen, spilt av Gemma Arterton, også får nye inntrykk og opplevelser.

Slike historier har vi sett flere hundre ganger før, men det er nødvendigvis ikke en negativ faktor. Så lenge karakterene er velspilte og historien har et godt hjerte, er det absolutt stor mulighet for en hyggelig opplevelse i kinosetet.

Og heldigvis leverer Terence Stamp en god prestasjon som Arthur. Han er akkurat passe bitter, uten at det noengang blir parodisk og overdrevent. Samspillet med Redgrave er svært sjarmerende og hjertevarmt. Scenene mellom Stamp og Gemma Arterton har også en god og menneskelig tone. Dessverre fungerer ikke bihistorien om forholdet mellom Arthur og hans sønn (Christopher Eccleston) like godt og her faller filmen hardt på sin egen bruk av klisjèer. Eccleston har ikke mye spillerom og gjør ikke spesielt mye ut av det heller.

Sist gang vi så Gemma Arterton her hjemme var det i norske Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters», der hun spilte den kvinnelige hovedrollen. Hun har en sjarmerende framtoning og fungerer godt som filmens ungdommelige alibi.

Den andre veteranen i «Sang for Marion», Vanessa Redgrave, gjør en fin figur som den syke, men livselskende Marion. Tolkningen er ingen banebrytende opplevelse, men hun har skapt en hjertevarm og herlig rolle, til tross at hovedvekten av filmen ligger på Stamp og Arterons skuldre.

For det er skuespillerne som redder «Sang for Marion» fra å være en klisjéfylt og middelmådig tåreperse. Paul Andrew Williams som står for både regi og manus, har gjort flere smarte trekk og viser seg som en smart regissør som har skjønt hvor farene har vært størst. Filmen har et høyt tempo, uten at det går ut over de mer dramatiske scenene. Scenene med pensjonistkoret er litt kleine i lengden, men har likevel nok sjarme til at de fortjener sin plass i filmen. Plusspoeng for Motörheads eviggrønne «Ace of Spades» som et av låtvalgene!

«Sang for Marion» er en skikkelig feelgood-film med mange fine øyeblikk mellom interessante og realistiske skildringer av hverdagsmennesker. Ikke alle sidene av filmen er like engasjerende og filmens største svakheter ligger i disse og i den totale mangelen på originale løsninger. Men ønsker man seg en koselig filmopplevelse med både latter og en tåre i øyekroken, er «Sang for Marion» et godt valg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken