(SIDE2): Etter flere år ute i kulden ble Sarah «Fergie» Ferguson invitert til dronning Elizabeths (87) sommerresidens Balmoral i Skottland sist helg. Av dronning selv. Det har fått mange briter til å undre seg - hva skjer i kongefamilien?

Flere skandaler
Det var på nettopp Balmoral at ekteskapet med prins Andrew (53) for alvor tok slutt. Bilder av Sarahs såkalte finansrådgiver John Bryan sugende på tærne hennes ble publisert i britiske aviser, og dermed var kroken det på døra for ekteskapet. Siden den gang har ikke Sarah hatt en høy stjerne i kongehuset, og ble raskt degradert i den store familien.

Etter skilsmissen har Sarah måttet tilbringe somrene i en av de avsidesliggende hyttene på den store eiendommeni Skottland, mens eksmannen og døtrene har kost seg på hovedresidensen.

Overraskende
Britiske medier mener det er oppsiktsvekkende at prins Andrews ekskone er invitert inn i den kongelige varmen og til og med fikk bo i residensen. Det ryktes derfor at et nytt bryllup er på gang. Denne gangen gjelder det parets eldste datter, prinsesse Beatrice (25), og hennes kjæreste de siste seks årene, Dave Clark. Britiske medier er svært overrasket over at hertuginnen fikk en innbydelse til Balmoral av dronningen, hvorfor skulle hun bli invitert - som en gang i tiden ble ansett på som fiende nummer én?, undrer The Telegraph.

Den eneste åpenbare svaret er altså planleggingen av et nytt bryllup. Både Beatrice, prinsesse Eugenie og pappa Andrew var alle invitert opp til slottet.

Andrew og Sarah har alltid hatt en vennlig og god tone etter skilsmissen på tidlig 1990-tallet, og selv etter at hertuginnen av York ble lurt opp i stry av «News of the World»-reportere og sa seg villig til å selge informasjon om sine eksmann for 500.000 pund, har det tidligere ekteparet overraskende nok forblitt nære. Resten av kongehuset så riktignok ikke med blide øyne på skandalen, og Sarah har siden 2010 vært utelukket fra store anledninger der i gården.

Prins Philip (92), som endelig er på bedringens vei, er fremdeles ikke imponert over sin tidligere svigerdatter, og han holdt seg unna slottet til hun hadde reist.

Tilgitt?
Det kan allikevel se ut til at den tre år lange utfrysingen har tint, og at dronningen er villig til å tilgi før et nytt kongelig bryllup skal stå.

Beatrice feiret sin 25-årsdag i forrige uke med stor fest på Royal Lodge hvor Fergie bor, og reiste rett til Balmoral etterpå. Siden lille prins George kom til verden har Beatrice gått ned til nummer seks i arverekkefølgen, og med prins Williams økende ansvar på vegne av kongehuset har hun ikke lenger så mange rojale plikter. Et bryllup kan dermed være det hun ønsker seg nå, tror britiske medier.

Dronning Elizabeth blir kalt pragmatisk og selv om hun ikke glemmer, så kan hun tilgi og venne seg til de mange skandalene kongehuset har vært igjennom - da særlig på 1990-tallet. Hun må vurdere hvorvidt Sarah skal få ta del i sin datters bryllup, og med hvilken tittel og del av brudefølge hun blir annet enn som brudens mor. Mange er fortsatt svært kritiske til Fergie og mener at hun var illojal mot eksmannen og kongefamilie, men en del briter mener at det tross alt har gått tre år og at tiden kan være moden for at hun igjen blir del av familien.

Bryllupet eller ei - det kan se ut som Fergie har fått en ny sjanse.

Les også: