(SIDE2): Føljetongen om det mye omtalte tidligere hertugparet av York vil ingen ende ta. Prins Andrew (53) og Sarah «Fergie» Ferguson (53) har tilbrakt store deler av sommeren sammen.

Et par igjen
Tidligere denne måneden ble Sarah og resten av familien invitert av dronning Elizabeth (87) til sommerresidensen Balmoral i Skottland, noe som ifølge britiske medier var oppsiktsvekkende. Da ble det hevdet at det gikk mot bryllup for eldstedatteren, prinsesse Beatrice (25), men nå har den britiske avisen The Telegraph snudd på flisa og skriver at det angivelige bryllupet like gjerne kan stå mellom Andrew og Sarah.

Paret ble separert i 1992, og fire år senere var skilsmissen et faktum. Vennskapet dem imellom forble allikevel varmt, og Sarah har tross sine flere negative oppslag i mediene, sin appetitt på menn og ikke minst New of the World-skandalen for tre år siden alltid hatt en stor plass i prinsens hjerte. Nå hevder venner av det tidligere hertugparet at de er et par igjen, og at de kommer til å gifte seg.

- Tro meg, de kommer til å gifte seg igjen. Det er bare et tidsspørsmål før det skjer, hevder en venn av paret til avisen.

Selv etter skilsmissen fortsatte begge å bo på Royal Lodge, hvor prinsessene Beatrice og Eugenie (23) vokste opp. Huset på landet ligger i Berkshire og var tidligere hjem til dronningmoren.

Viktig foreldrerolle
Da Sarah i 2010 ble filmet mens hun sa hun var villig til å selge informasjon og vennskap med sin eksmann til to forkledte reportere fra tabloiden News of the World, tok det ikke lang tid før Andrew tilga henne. Resten av kongefamilien, med prins Philip (92) i spissen, skal ha vært heller kjølig til henne de siste årene. Men i august ble hun altså invitert tilbake til Balmoral og inn i hovedhuset. Tidligere har hun kun fått bo i de avsidesliggende hyttene rundt på eiendommen. Forholdet mellom henne og de øvrige i kongefamilien er med andre ord i ferd med å tine.

Andrew uttalte så sent som i 2009 at han så for seg en fremtid med Sarah.

- Om vi må gifte oss? Vel, la oss si det sånn at jeg verken kan bekrefte eller avkrefte den muligheten. Vi har to flott barn som vi fremdeles tar oss av, sa han.

Både Andrew og Sarah har hatt beilere på hver sin kant siden skilsmissen, men ingen av forholdene har vart særlig lenge. Hertuginnen ble lenge linket til den norske Findus-armringen Geir Frantzen og før det til en italiensk hertug.

Ingen grunn til skilsmisse
Det var bilder av Sarahs «finansrådgiver» John Bryan sugende på hertuginnens føtter som førte til separasjonen og senere skilsmisse. Men Sarah hevder at det ikke var noen andre personer i verken hennes eller Andrews liv.

- Det var ingen grunn til at jeg og Andrew skilte oss, det var ingen andre personer i livet vårt. Vi skilte oss fordi jeg måtte jobbe, og Andrew og jeg var av den oppfatningen at det ikke var riktig av meg å være kommersiell samtidig som jeg var en del av kongefamilien, sa Sarah i et intervju i 1999.

Prins Andrew har alltid stått støtt ved Sarahs side, og har hjulpet henne finansielt når hun har trengt det.

Les også: