(SIDE2:) - Jeg har hatt en tung dag, sa Sarah Ferguson mandag kveld da hun tross skandalen hun forårsaket samme dag valgte å motta en pris for sitt veldedige engasjement.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

I motsetning til andre som har havnet i medias søkelys, har hertuginnen av York tydeligvis bestemt seg for å ta tyren ved hornene og ikke gå i skjul. Skandalen var et faktum da News of the World i helgen avslørte at Sarah Ferguson hadde takket ja til fem millioner kroner for å sette en forretningsmann i kontakt med sin eksmann prins Andrew.

Prins Andrew jobber med det britiske handelsdepartementet og reporteren fra News of the World utga seg for å være en internasjonal forretningsmann som ønsket å fremme sine forretningsideer for prinsen - til en veldig høy pris.

LES OGSÅ:

- Sarah er sønderknust
Fergie ville selge eksmannen

- Han lar seg ikke kjøpe
Sarah Ferguson, som i det skjulte filmede møtet understreker at hennes eksmann ikke lar seg kjøpe, har ikke forsøkt å snakke bort episoden, men rent ut innrømmet at den fant sted. Men hun har understreket at hun angrer på sin oppførsel.

- Jeg er så forferdelig lei meg, har hun sagt til venner ifølge The Daily Mail. De på sin side sier til avisen at de er urolige for Fergie som de sier er i en skjør tilstand.

- Ingen unnskylder det hun har gjort. Og det vil ta lang tid før de som har stolt på henne, kan tilgi henne. Men i bunn og grunn er Sarah en anstendig person og det er vanskelig ikke å synes litt synd på henne. Hun har det tydelig svært vanskelig, sier en ikke navngitt venn til The Daily Mail.

Store økonomiske problemer
Det er kjent at hertuginnen er i en svært vanskelig økonomisk situasjon etter at flere av hennes prosjekter i Statene har slått feil etter bankkrisen.

Hun er også saksøkt i hjemlandet for 200.000 pund for en forretningsavtale som gikk galt. Om hun blir dømt i retten til å betale, skal hertuginnen i praksis være konkurs.

Prins Andrew har valgt ikke å kommentere saken, uten at han har gjort det klart at han ikke ante noe om ekskonas forslag eller møte med den falske forretningsmannen.

Britiske aviser skriver at prinsen ikke vil foreta noe forhastet, men det antas at de to vil møtes og snakke om saken de nærmeste dagene.

HTML EMBED