(SIDE2): «Sex og singelliv» har siden første episode påvirket motebildet, og definert trender. Det er derfor ikke så rart at det er knyttet stor interesse for hva de fire jentene, og da spesielt Carrie Bradshaw, har på seg i den etterlengtede oppfølgeren.

Få inspirasjon fra bildekarusellen nederst i saken!

- «Sex og singelliv»-jentene har blitt moteikoner. De er så ekte og følsomme, samtidig som de ser bra ut. Jeg tror helt klart at filmen vil gjøre utslag på gatebildet i sommer. Vi vil nok se mange jenter som er inspirert av «Sex og singelliv», sier stylist og journalist Maria Amor Kvalheim til Side2.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Jakten på Susan
Hun har som mange andre moterinterreserte, prøvd å oppdatere seg på de ulike stilene i den kommende filmen. ) forbindelse med en workshop på lagerutsalget, Outlet One i Vestby, ga hun et utvalg motebloggere tips om hvordan de selv kunne gjenskape «Sex og Singelliv 2»-stilen.

- Ut fra ulike bilder fra filminnspillingen kan man danne seg et inntrykk av hva hvordan stilen til jentene i filmen er. Carrie går i flere 80-tallsantrekk, som er inspirert av «Jakten på Susan» (suksessfilmen fra 80-tallet, med Madonna i hovedrollen red.anm.). Vi ser at hun har stort, krøllet hår, jerseygenser og flate Converse – inspirert av den klassiske sporty, amerikansk stilen, men sammensatt på en ny måte, forklarer Kvalheim, og understreker hvilken wow-faktor det blir å få se Carrie i flate sko.

Hun fortsetter.

- Vi ser også at det blir elementer som er” typisk” Carrie. Masse farger, og mønstermiks. Hun leker med former og uttrykk. Det er jo slik at vi alle kan bruke plaggene, men det er kombinasjonene av plaggene som gjør stilen unik. Vi får se at Carrie går i avrevne T-skjorter kombinert med store prinsesseskjørt og paljettjakker.

Les mer om «Sex og singelliv» her:
«Sex og singelliv»-stjernens favorittsko
Fra søt til sexy
- Har de brukt Botox på hjernen?
Kjendisenes undertøysfavoritt
Kun få dager igjen
- SATC2 er antimuslimsk
Sexy feiring!

Abu Dhabu-stilen
Under trendworkshoppen fikk de inviterte motebloggerne i oppgave å finne sine favorittantrekk inspirert av Carrie, og flere av bloggerne lot seg inspirere av den glamorøse Abu Dhabu-stilen.

- Store deler av filmen utarter seg i glamorøse Abu Dhabi. Masse farger. Gullsmykker steinbelagte plagg, plaketter. Feminine buksedrakter. Litt arabiske prinsessestil, men veldig glamorøst og moderne, forklarer Kvalheim.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I ørkenen vil vi også se «Sex og singelliv»-jentene kle seg i sterke farger, og dette er ifølge stylisten en av sommerens heteste trender.

- I sommer kan du fint kle deg i klare knallfarger, og kombiner gjerne to til tre ulike farger mot hverandre i same antrekk. I «Sex og singelliv»-filmen ser vi at de bruker mye sterke farger og monster i blant annet ørkenen, forteller hun.

HTML EMBED

Sommerlooken
Stylisten er sikker på at en populær sommerlook blir en kort, hvit kjole, inspirert av det antrekket vi ser Carrie har på seg i en av «Sex og singelliv»-filmens reklameplakater.

Hun forteller videre at det er ikke nødvendigvis plaggene i seg selv som er unike, men kombinasjonen av de.

- Nøkkelordet er at de er flinke til å mikse stiler. De henter ulike plagg fra ulike stiler og epoker, og mikser disse ulike elementene sammen til sin unike nye stil. Det er det som gjør at folk ikke kan få nok av "Sex og singelliv" tror jeg, sier Kvalheim.

Damen bak stilen
Damen bak den fantastiske «Sex og singelliv»-stilen, er den amerikanske kostymedesigneren, stylisten og motedesigneren, Patricia Fileld.

- Patricia Field er kjent for sin typiske mixmatch-styling og bruk av vintage-plagg. Et lite shoppingtips er Fields egen webshop: www.patriciafield.com, tipser Kvalheim.

Fields kreative arbeid har gitt henne fem Grammy nominasjoner, hvorav hun har vunnet en av de. Hun har også blir nominert til seks Costume Designers Guild priser, og hun har vunnet denne prisen hele fire ganger.

Designeren har også jobbet med andre prestigefyllte TV-serier som for eksempel «Ugly Betty».

«Sex og singelliv 2» har premiere på norske kinoer, 4 juni.

FÅ MER INSPIRASJON I BILDEKARUSLLEN UNDER:

3313