Gå til sidens hovedinnhold

Sarah Palin blir TV-stjerne

Skal jobbe for Fox News.

Sarah Palin har undertegnet en flereårig avtale om å jobbe for TV-kanalen Fox News. Hun begynner umiddelbart og skal bidra med politisk analyse og kommentarstoff.

- Det er fantastisk å være en del av sted som setter så stor pris på nøytrale og balanserte nyheter, skriver Palin i en pressemelding.

Fox News er kjent som for sin svært høyreorienterte politiske linje. Flere kjente konservative republikanere er fast tilknytter kanalen, for eksempel Karl Rove og Newt Gingrich. Fox News er en del av News Corp, mediekonsernet til Rupert Murdoch.

Hva slags betingelser Palin har fått er ikke kjent.

Palin var guvernør i Alaska da hun brått ble verdenskjendis som visepresidentkandidat for republikaneren John McCain i 2008. Meningene om Palin var svært delte. Kritikerne mente hun stod for en ekstrem konservatisme og dessuten manglet politisk tyngde. Tilhengerne så henne som et friskt pust og en dyktig guvernør.

Hun har siden trukket seg som guvernør og utgitt boken Going Rogue. Palin nevnes stadig som en mulig republikansk presidentkandidat i 2012, og en rolle i Fox News vil bidra til å opprettholde den offentlige profilen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken