(SIDE2): I en såkalt tell-all bok, forteller forfatter Joe McGinniss hvordan tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin skal ha sniffet kokain og hatt et utenomekteskapelig forhold til ektemannens forretningspartner Brad Hanson.

Deler av boka, som kommer senere i september og heter «The Rogue: Searching for the Real Sarah Palin», blir gjengitt siste utgave av bladet National Enquirer.

- Langvarig forhold
Boken kommer med en rekke upassende avsløringer for en politiker med en eksisterende karriere. Blant annet skal hun året før hun giftet seg med ektemann Todd, ha hatt en affære med basketballspilleren Glen Rice. Kokainbruk skal også ha vært noe både hun og ektemannen skal ha bedrevet jevnlig i årene før hun ble guvernør i Alaska.

Forholdet til ektemannens forretningspartner Hanson skal ha pågått i seks måneder, og ha vært årsaken til at snøskutersamarbeidet mellom de to mennene skal ha blitt oppløst.

Som mor...
Dersom det er hold i bokens påstander, så faller muligens ikke eplet så langt fra stammen likevel. Palins datter Bristol har de siste årene vært i rampelyset flere ganger, på grunn av sitt noe utagerende livsstil.

Blant annet en tenåringsgraviditet, et turbulente forhold til barnefaren Levi Johnston og kosmetiske operasjoner står på listen over meritter. Flere av aktivitetene passer selvsagt ikke så bra med mors konservative politiske ståsted.

Presidentkandidat?
Sarah Palin har ennå ikke bestemt seg for om hun vil forsøke seg som republikanernes presidentkandidat. Amerikanerne skal velge hvem de ønsker skal styre landet i november neste år. Hun var også kandidat for fire år siden, da Barack Obama stakk av med valgseieren.

Hvorvidt boken får betydning for om Palin får med eller motgangsvind i forhold til et eventuelt kandidatur, gjenstår å se.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!