HTML EMBED

10 opplevelser på Sardinia

1. Besøk vingård på Sardinia

Den store vingården Sella e Mosca har gratis guidet tur hver dag klokken halv seks.

2. Italias Alcatraz på Sardinia

Til øya Asinara, som nå er nasjonalpark, ble Italias verste forbrytere sendt. Få omvisning i fengselet, møt albinoesler eller bare nyt den fantastiske naturen på øya.

3. Historisk rundtur på Sardinia

Overalt på Sardinia finner du de fascinerende nuraghene – opp til 4000 år gamle arkitektoniske mesterverk. Den mest kjente er Su Nuraxi di Barumini som også står på UNESCOs verdensarvliste.

4. Marked og rosa fugler på Sardinia

Om sommeren er San Teodoro et eneste stort marked med kunstnere og butikkeiere som selger alt fra keramikk til urter, vin, klær og vesker. For de naturinteresserte, finnes rosa flamingoer i innsjøen bak stranden La Cinta.

5. Lei sykkel på Sardinia

Det finnes mange fine sykkelruter på Sardinia. Ta for eksempel båten fra Palau til øya Maddalena og sykle ut til de vakre buktene og strendene på Caprera eller ta kystveien fra Alghero til Bosa.

MIDDELHAVETS SNORKLEPARADIS

6. Gå tur på Sardinia

Gå tur i det flotte italienske øylandskapet. Skal du på lengre turer, bør du leie en lokal guide som vet hvor du kan finne vann. Start for eksempel i den sjarmerende byen Bosa eller Cala Ganone.

7. Dra på stranda på Sardinia

Utenfor Olbia finnes de fineste strendene.

8. Se Alghero eller Cagliaris gamleby

Med sjarmerende trange gater og smug er disse havnebyene noe av det mest typisk italienske du kan få på Sardinia.

9. Besøk Neptun på Sardinia

Neptuns grotte er et fascinerende syn. Enten kan du ta båten inn i de mektige dryppsteinsgrottene eller du kan gå trappene langs stupbratte fjellvegger.

LAST NED GRATIS REISEGUIDE TIL SARDINIA

10. Lev jetsetlivet på Sardinia

I Porto Cervo og Costa Smeralda kan du menge deg med fiffen mens du slikker i deg italiensk is eller handler italiensk mote.

Turistinformasjon

www.sardegnaturismo.it/en

www.sardegna.com

Slik kommer du til Sardinia

Fra og med april flyr Norwegian direkte til Sardinia fra Gardermoen, mens Ryanair tar deg dit fra Torp.

Sardinia Reiser er et hyggelig norsk reisebyrå som har spesialisert seg på øya, mens StarTour og Escape har charterturer hit.

Husk også på Sardinia

* Skal du oppleve øya på best mulig måte, lønner det seg å leie bil. Da har du friheten til å dra fritt omkring og får mer ut av ferien.
* Mai, tidlig juni, september og tidlig oktober er de absolutt beste periodene å reise til Sardinia på. Da får du øya nesten for deg selv, prisene er gode og du slipper unna den varmeste og travleste turistsesongen.

ABONNER PÅ REISER & FERIE