Gå til sidens hovedinnhold

SAS skuffet

Milliardoverskudd til tross. Aksjonærene får ikke glede av SAS-pengene.

SAS økte omsetningen og løftet resultat i fjerde kvartal, takket være gode konjunkturer. Men skuffet markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Etter en trøblete start på året, klarte SAS å avslutte 2006 med svarte tall på bunnlinjen.

Økt omsetning og resultat
Omsetningen økte fra 14,4 til 15,1 milliarder svenske kroner fra fjerde kvartal 2005 til siste kvartal i fjor. Det er noe dårligere enn ventet fra analytikerne. Resultat før skatt endte på 644 millioner kroner, opp fra 79 millioner i siste kvartal 2005, men dårligere enn analytikernes forventninger.

For året som helhet økte omsetningen med 9,5 prosent, til 60,7 milliarder svenske kroner. Resultat før skatt økte fra 677 millioner til 1,2 milliarder fra 2005 til 2006.

Dropper utbytte - igjen
Men milliardoverskudd til tross. Aksjonærene får ikke glede av utbytte. Styret foreslår for generalforsamlingen at man skal droppe utbytte på grunn av konsernets relativt svake finansielle posisjon og kontantstrøm.

- Resultatet for 2006 er et godt tegn, men nivået er for lavt for å møte eiernes avkastningskrav og fremtidige investeringsbehov, sier nytilsatt administrerende direktør Mats Jansson i en melding.

Ifølge ham finnes det ingen tegn på at luftfartsmarkedet er på vei ned, men det er usikkert om veksten, konkurransesituasjonen og brennstoffprisene.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå