Røa, Oslo (SIDE2): Onsdag denne uka åpnet SatsElixia et splitter nytt trenings- og badeanlegg på Røa i Oslo.

Daglig leder Frode Michalsen skryter av senteret som kan friste med både basseng med vannsklie og egen velværeavdelding med varmebasseng og boblebad.

- Dette senteret skiller seg ut med tanke på blant annet arkitektur og vi har investert mye i for eksempel lys og lyssetting, sier Michalsen til Side2.

- Her har vi et tilbud for alle og det merker vi også på interessen, folk i alle aldre, fra barn til pensjonister, har kjøpt medlemsskap, forklarer den daglige lederen.

- Club-feeling

Det imponerende og splitter nye badeanlegget og treningsanlegget på SatsElixia RØA har kostet den nette sum av 150-200 millioner kroner.

Her fins 4400 kvadratmeter med treningsplass og badeanlegg, der badeanlegget er på 2300 kvadratmeter og treningssenteret rommer 2100 kvadratmeter.

- Her inne i velværeavdelingen har vi prøvd å skape en Club-feeling. Her kommer vi til å ha litt ulik musikk, boblebadet går hele tiden og bassenget er bygget som en slags strand, der vannet blir dypere og dypere.

Treningsstudioet og badeanlegget er to atskilte enheter, og for å trene må du betale 700 kroner i måneden, mens for å ha medlemskap på badeanlegget betaler du 600 kroner i måneden. De tilbyr også barnemedlemskap til badenlegget, for 350 kroner eller drop-in til 110 kroner for å bruke badeanlegget.

- Dette må jo være det flotteste anlegget

Den påtroppende norgessjefen i SatsElixia, Bjørn Maaseide, var selvsagt på plass og han var mektig imponert over det han så.

-Dette må jo være det flotteste anlegget i Europa, sier han til Side2. Eller i hvert fall i Norden, legger han til.

Og den tidligere sandvolleyballspilleren som er utropt til Idretts-Norges rikeste sier han gjerne ser at det blir flere slike anlegg rundt om i Norge.

-Vi får jo se hvordan det går når det kommer i gang. Men jeg har tro på at dette er noe som vil bli populært, og jeg kan fint se for meg at det blir ett til to slike anlegg i de største byene i Norge.

Han fremhever at dette er et anlegg som alle i Oslo kan nyte godt av.

-Selv om anlegget kanskje ligger et stykke unna for mange, så kan de jo komme noen ganger i måneden på drop-in. Ellers håper og tror jeg at mange i nærmiljøet vil bruke dette.

Daglig leder for SatsElixia Røa opplyser at de allerede har solgt en rekke medlemskap.

- Vi har solgt rundt 4000 medlemskap til sammen, og rundt 2200 medlemskap bare på badeanlegget.

- Trening er ikke alltid gøy

Det er kanskje lett å la seg inspirere og motivere på et flunkende nytt senter som dette, som oser av eksklusivitet. Men Bjørn Maaseide mener at det å finne treningsmotivasjon ikke bare handler om hva sentrene kan tilby, men også å ha rett instilling selv.

- Min personlige tilnærming til trening er jo at det skal være kjekt, men det er jo slik at det ikke alltid er gøy å trene. Man må ta seg selv i nakken og hente fram kruttet til tider og ta ansvar for egen helse, mener han.

Han mener at SatsElixia skal legge til rette for gode treningsmuligheter, men at jobben, ja den må du gjøre selv.

- Vi kan ikke trene for deg. At man noen ganger mister motivasjonen eller detter ut av rutinene innimellom er selvsagt vanlig, men det viktigste er at man fortsetter og kommer seg på trening igjen. For de som skal komme i gang så mener jeg at trening handler så mye om livskvalitet, at jeg vil si at man bare må oppleve det!