Gå til sidens hovedinnhold

Satser på Tyskland

Panteselskapet Repant setter sin lit til flere storkontrakter i Tyskland.

- Vi gikk i pluss i tredje kvartal og må sikre to store kontrakter i Tyskland for å klare videre vekst, sier konsernsjef Christian A. E. Andersen i Repant til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag fikk panteselskapet Repant den store glede av å være det første selskapet som ble notert på Oslo Børs i år.

Tyskland
Repant har levert hele 2.300 panteautomater til det tyske dagligvarekjeden Rewe.

- Vi trenger flere slike kontrakter og har ambisjoner om å bygge et europeiske distribusjonsnett, sier Andersen til NA24.

Den største suksessen så langt har vært i engangsemballasjebransjen, og selskapet har outsorcet marketing og salgsapparatet.

- Vi har et meget dyktig ingeniørteam i Drammen som hele tiden utvikler våre panteautomater, sier konsernsjefen, og legger til at de 25 ingeniørene hele tiden utvikler maskinene slik at de holder seg lavere i pris enn pantebroren Tomra.

Finans
Totalt har selskapet 1.000 aksjonærer og har ikke foretatt noen emisjoner før notering. Kursen startet onsdag på 15,90 og det er 16,45 millioner aksjer i selskapet.

Det priser selskapet til drøye 261 millioner kroner. Omsetningen var på kun ti millioner i 2005, men økte betraktelig til hele 220 millioner i fjor. En brutal vekst som konsernsjefen uttalte det etter at selskapet var bjellet inn i det gode selskap.

- De største investeringene for fremtidig avkastning er allerede gjort, sier finansdirektør Gunnar Dalene i Repant til NA24.

Han legger til at det ikke er utelukket at det kan komme emisjoner.

- Det kan komme ytterligere myndighetskrav som krever investeringer, sier han.

De tre største eierne er Sjølyst Utvikling med finansmannen Ola Mæle som har knappe 15 prosent, svenske Systemair Aktiebolag sitter fortsatt med 14 prosent, og gründer og styreformann eier 5,6 prosent av det nynoterte selskapet.

Tilrettelegger før børsnoteringen er DnB NOR.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album