Gå til sidens hovedinnhold

Satte verdensrekord på Mt. Everest

En brite har nå gått inn i rekordbøkene ved å ha utført den høyeste mobilsamtalen i verden.

Det er nesten ingen bragd å nå toppen av Mt. Everest lenger, det hele har nærmest utviklet seg til å bli en turistattraksjon - dog en svært farlig attraksjon. Som Nettavisen har skrevet om tidligere er det tidvis kø opp mot toppen.

Mobilsamtaler på verdens tak
Derfor må man gjøre noe spesielt for å bli lagt merke til, og britiske Rod Baber har nå skrevet seg inn i rekordbøkene ved å gjennomføre to mobilsamtaler og sende en SMS-melding fra toppen av verdens høyeste fjell, melder BBC News.

Normalt sett skulle man ikke tro at det var spesielt god dekning på toppen med vanlige mobilnett, men samtalene ble gjort mulig etter at det har blitt satt opp en kinesisk mobilmast med direkte sikt til toppen av fjellet. Normalt sett pleier klatrerne å ringe hjem med satellittelefoner - men ikke fra toppen.

Den første samtalen gikk til en telefonsvarer fra Motorola, som sponset eksperimentet. Der forklarte han hvor utrolig mye vind det var og hvor kaldt 30 minusgrader var. Den neste samtalen gikk til familien.

Farlig og iskaldt
Baber gikk med mobilbatteriet festet til kroppen for å sørge for at temperaturen ikke tok knekken på batteriet før han nådde toppen.

Eksperimentet blir ansett som ganske risikofyllt fordi han måtte ta av seg oksygenmasken på toppen, og han hadde heller ikke utpreget god tid. De fleste klatrerne som når toppen blir der bare noen minutter.

Da skulle vi tro at de fleste tenkelige og utenkelige fornuftige rekorder er satt på toppen av fjellet, og at Marianegropen, drøyt 11 kilometer dyp, er det siste virkelige uutforskede området av kloden for de store eventyrere.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler