Gå til sidens hovedinnhold

Slik lurte Satyricon Side2

Bløffet journalist om «ny» anmeldelse.

(SIDE2): I siste utgave av Farojournalen er det en oppmerksom leser av bransjebladet som påpeker et artig sammentreff i de mange Satyricon-intervjuene fra landets aviser og nettsteder.

Og her må vi i Side2 rett og slett legge oss flate. Vi ble lurt, vi også.

Først VG, så...
Førstemann til å bli lurt var VG Nett. Ifølge journalisten fikk vokalist Sigurd Wongraven en storslagen SMS midt under intervjuet: «Under Tett på nett-intervjuet med VG Nett tikket nyheten inn om at Satyricon hadde fått 10 av 10 i det britiske musikkbladet Power Play».

En liten uke senere dukker det opp en ny sak i papirutgaven av VG, hvor det også tilfeldigvis tikker inn en SMS til Wongraven om samme anmeldelse. Farojournalen har sjekket med de to journalistene, og det er ikke snakk om noe resirkulasjon. Så her ble landets største avis faktisk lurt to ganger på få dager.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Side2 faller for samme grep
En av VGs to journalister påpekte for Farojournalen at også vi her i Side2 hadde blitt utsatt for samme stunt fra de spøkefulle metalheltene.

Les også: - Vår kommersielle topp kommer nå

«Vokalisten blir fjern i blikket før han plutselig tar opp mobiltelefonen. - Den første anmeldelsen fra utlandet har kommet forresten, sier han og viser frem en e-post. Det britiske musikkmagasinet Power Play har talt. «The Age Of Nero» får 10 av 10 mulige», skrev Side2s godtroende journalist i intervjuet.

Til vårt forsvar ønsker vi å legge til at trommeslager Frost var med på spøken, noe som gjorde den mer troverdig.

- Åh, den har jeg ikke sett ennå. Få se, sa han entusiastisk til sin bandkollega.

Moralen i denne historien må være: Stol aldri på en metalvokalist med mobiltelefon...

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!Kommentarer til denne saken