Gå til sidens hovedinnhold

I dette landet kan du bli deportert for å være «for kjekk»

La sjarmen ligge hjemme om du skal på besøk her.

Har du noen gang stått foran speilet hjemme før en vill natt på byen og bare tenkt: «jeg er så kjekk nå at jeg burde bli arrestert»?

Er svaret «nei», kan du gjerne reise på ferie til Saudi-Arabia.

Er svaret derimot «ja», burde du kanskje tenkte deg om to ganger før du booker billett til oljeriket.

For den britiske avisen Telegraph skriver at tre menn ble anholdt og senere kastet ut av landet, rett og fordi de var «for kjekke».

For kjekke

«Det må være en spøk. Jeg var jo ikke der», humrer du kanskje høyt for deg selv nå, men Telegraph gjengir den smått utrolige historien fra den arabiske avisen Elaph.

Avisen skriver at hendelsen skjedde under kulturfestivalen Janadriyah som fant sted utenfor Saudi-Arabias hovedstad, Riyadh, tidligere i april.

Det var landets eget religionpoliti, Mutawa'een, som tok affære da de tre alvorlig kjekke mennene ble oppdaget på festivalområdet, og som fikk gutta anholdt og sendt tilbake til sitt hjemland De forente arabiske emirater.

En talsperson for festivalen forklarte situasjonen til Elaph slik: «De tre emirataraberne ble oppdaget på festivalområdet, og eskortert vekk fordi Kommisjonen for fremme av dyd og forhindring av synd (Religionspolitiet journ. anm.) fant dem for kjekke og de fryktet at kvinnelige festivaldeltakere kunne falle for dem».

Ulovlig kjekk, med andre ord.

Tre menn og en kvinne

I etterkant av deporteringen, sendte De forente arabiske emirater ut en offisiell pressemelding der de skriver at «religionspolitiet ble bekymret da en ikke navngitt kvinnelige artist dukket uanmeldt opp i de tre mennenes losje».

«Hennes besøk var tilfeldig og var ikke oppført på programmet som vi på forhånd hadde gitt til festivalarrangøren» legger leder for delegasjonen til De forente arabiske emirater Sayyid Al Kaabi, til i uttalelsen.

Det er ikke blitt bekreftet om det er kvinnens uanmeldte besøk som fikk kjekkasalarmen til å gå hos religionspolitiet.

Ikke kvinner bak rattet

Saudi-Arabi er et ultrakonservativt muslimsk land der muslimsk lov - sharia - regulerer alle sider av samfunnet. Det er religionspolitiets oppgave å sørge for at sharialovene overholdes.

Blant annet har ikke kvinner lov til å røyke offentlig, menn og kvinner som er i offentlig rom må være i slekt og det er nulltoleranse for alkohol og narkotika.

Kvinner må også være kledt i den heldekkende klesdrakten «abaya».

På den annen side har ikke kvinner lov til å kjøre bil i landet, så en ting har Saudi-Arabia gjort riktig.

Så husk, skal du til Saudi-Arabi, ikke pakk:

  • sjarm
  • kjekkhet
  • generell tiltrekningskraft på det motsatte kjønn
Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken