Gå til sidens hovedinnhold

- Hadde ikke sex med mor og sønn

Incestscenen ble for mye for Sam Green.

(SIDE2:) Kunsthandleren Sam Green saksøker skaperne av Julianne Moores film «Savage Grace» for en omstridt incestscene.

«Savage Grace» baserer seg på virkelige hendelser. Den handler om sosietetskvinnen Barbara Baekeland som i 1972 ble myrdet av sin egen sønn, Anthony Baekeland, eller Tony.

Filmen handler blant annet om den nære forholdet mellom mor og sønn, og hvordan hun forsøkte å kurere ham for hans homofili.

Ble beskyldt for incest
Baekeland selv var en såkalt starlet i Hollywood på 40-tallet, men endte opp med å gifte seg med en av USAs rikeste arvinger. Brooks Baekeland klarte likevel ikke å hjelpe sin kone med hennes psyke, ei heller hennes mange seksuelle forbindelser.

En av disse ble sagt å være hennes egen sønn, Tony - noe som skal ha vært årsaken til drapet. Men kunsthandleren Sam Green går nå til søksmål mot filmskaperne. I «Savage Grace» finnes nemlig en scene der både mor og sønn har sex med Sam Green - samtidig.

Green var en kjent skikkelse i kunstverdenen allerede den gang. Han var en nær venn av Greta Garbo og var en av dem som løftet Andy Warhol opp og fram.

- Det er meg!
- De tre kysser og tar lidenskapelig på hverandre. De elsker, og mens de vrir seg i ekstase, vrir publikum seg av ubehag i stolene. Det er en sjokkerende beskrivelse av incest. Jeg var mer opprørt enn de fleste. Jeg er Sam Green, skriver Green selv i et lang artikkel i den britiske avisen The Daily Mail.

Green sier han gjerne kan innrømme å ha hatt et forhold til Barbara Baekeland i 1960-årene, men aldri gikk han til sengs med både henne og hennes sønn, Tony.

- Jeg er ikke biseksuell. Filmskaperne skrev om min seksuelle legning i manuset, men de brydde seg ikke med å gi meg et annet navn, skriver Sam Green.

- Jeg saksøker fordi filmen har ødelagt meg og faktisk også vridd om på bildet av et liv som ikke trengte noen overdrivelser, sier han og sikter til sin tidligere elskerinne.

Derimot er Green i artikkelen begeistret for hvordan Hugh Dancy spiller ham og sier det er som å se seg selv.

- Men det gjør at opplevelsen er enda mer forstyrrende for meg. Jeg innrømmer at jeg har levd et liv som er verdt en film. Men ikke denne filmen, skriver han.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken