Gå til sidens hovedinnhold

SCAN Geo fikk Fredriksen-hjelp

Seismikkselskapet har fått satt emisjonen, men beløpet ble i underkant av målet.

Etter to dager med forlengelser av tegningsperioden, valgte styret i Scan Geophysical ASA i går å lukke tegningsboken før emisjonen var fulltegnet. De har imidlertid inngått en tilleggsavtale som gjøre at ytterligere millioner kan komme på plass.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet av emisjonen er 117,65 millioner kroner i proveny. Emisjonskursen er satt til 1 krone som er i den øvre enden av intervallet som ble indikert mandag da tegningen startet. Målet for emisjonen var 125 til 150 millioner kroner.

For å bøte på den manglende tegningen har SCAN Geo fått fremforhandlet en avtale med skipsreder John Fredriksens supplyrederi Deep Sea Supply. Avtalen gir SCAN Geo en opsjon på å gjennomføre en emisjon på ytterligere 20 millioner kroner mot Deep Sea Supply. Oppgjøret skjer mot kontantbetalinger SCAN Geo har gitt Deep Sea i forbindelse med de tre seismikknybyggene som er under bygging i India.

Det planlegges samtidig en reparasjonsemisjon på 25 millioner kroner med samme tegningskurs, 1 krone.

Gjennomføringen av emisjonene er for øvrig betinget av at avtalen om salg og tilbakeleie av de tre seismikknybyggene med PFS Shipping blir gjennomført. PFS Shipping skal kjøpe skipene og leie dem tilbake på lange kontrakter til SCAN Geo. PFS er et søsterselskap av ABG-verftet som bygger de tre fartøyene.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken