Gå til sidens hovedinnhold

Scana tar sats i Houston

Scana Industrier ekspanderer nå til USA, mener dropper britisk oppkjøp.

Scana Industrier ASA legger 35 millioner kroner på bordet for en eierandel på 70 prosent i det amerikanske oljeserviceselskapet BOP Stacking Inc. I tillegg får Scana en opsjon på å kjøpe de resterende aksjene.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen for kjøpet er ifølge en pressemelding fra Scana, et ønske om direkte kontakt med kundene i det største enkelt markedet fir olje og gass i verden.

BOP Stacking er en ledende leverandør av ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon (såkalte EPC kontrakter) samt prosjektledelse knyttet til levering av nye eller modifiserte utblåsningsystemer. Selskapet leverer ifølge Scana systemer til flere av verdens største borekontraktører og etablerte nylig eget kontor i Singapore.

Rask vekst
BOP Stacking ble startet for to år siden og forventes å nå en omsetning på mellom 70 og 80 millioner kroner i 2008, og da med god lønnsomhet.

Gjennomføring av kjøpet er forventet i løpet av mai, da Scana allerede har gjennomført Due Diligence av selskapet.

- Scana har hatt et godt og nært samarbeid med BOP Stacking og dets ledelse over flere år i ulike sammenhenger, og dette er et team vi har stor tillit og høye forventninger til, sier konsernsjef i Scana, Rolf Roverud i en kommentar

Dropper britisk kjøp
Samtidig har Scana og FPSOcean besluttet å ikke gjennomføre kjøpet av FES Ltd, som Scana offentliggjorde den 7. april.

- Selskapsgjennomgangen har avdekket at de målsatte synergiene knyttet til teknologi og marked vil være vanskelige å realisere, og at kjøpet således ville ha et for lite utviklingspotensiale, skriver Scana om beslutningen.

Scana og FPSOcean har imidlertid opprettholdt beslutningen om en felles satsing innen turret-baserte løsninger til FPSO markedet.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer