Gå til sidens hovedinnhold

Schibsted-fall etter tall

Schibsted leverte greie tall i andre kvartal.

Schibsted Media Group la fredag frem sin rapport for andre kvartal 2011. Aksjekursen til selskapet falt 1,8 prosent til 137,30 kroner etter tallene, noe mer enn markedet fredag morgen.

Tallene til Schibsted viser imidlertid videre vekst.

Schibsteds driftsinntekter var på 3,8 milliarder kroner. Det er en underliggende vekst på 6 prosent sammenlignet med samme periode i 2010. Annonseinntektene bidro med en vekst på 9 prosent. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA i andre kvartal var 683 millioner kroner, mot 652 millioner kroner i andre kvartal 2010.

- Andre kvartal 2011 ble godt for Schibsted Media Group. Vi klarte en forbedring sammenlignet med fjorårets resultat, som var preget av lave papirpriser og sterkt økende aktivitet i annonsemarkedet. Fremgangen er først og fremst som følge av økt resultat innenfor online rubrikk, men også Media Norge-avisene leverer et bedre resultat enn for samme periode i 2010. VG klarte å opprettholde et bra resultatnivå gjennom prisøkninger, flere avisdager og et bevisst forhold til kostnader, skriver konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Satser i Brasil
I meldingen kommer det frem at Schibsteds ekspansjonen innenfor online rubrikk fortsetter. Denne sommeren har selskap satt i gang en stor satsing i ett av verdens mest spennende vekstmarkeder, Brasil.

- En brasiliansk versjon av vårt rubrikknettsted Blocket er lansert, og vi har fått en god start ved å bygge videre på den virksomheten vi allerede hadde i Brasil, eiet gjennom vårt spanske datterselskap Anuntis, skriver Ryssdal.

Blocket-konseptet er i juli 2011 lansert i Brasil under navnet Bomnegocio.com.

Bedring i annonsesalget
Schibsted melder videre at annonseinntektene steg underliggende 9 prosent, i første rekke drevet av sterk fremgang på internett. Videre melder selskapet at opplagsfall for løssalgsavisene blir kompenseres delvis av prisøkninger og kostnadsreduksjoner.

Schibsteds vekst i resultat før avskrivninger (EBITDA) for etablerte virksomheter i Schibsted Classified Media på 34 prosent.

Leboncoin.fr fortsetter sin trafikk- og inntektsvekst, og er en av Europas største Online rubrikkvirksomheter.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken