Gå til sidens hovedinnhold

- Få tegn til bedring

Schibsted sliter med elendig annonsemarked.

APOTEKERGATA (NA24): - Det er fortsatt få tegn til lysning i annonsemarkedet generelt, sier finansdirektør Trond Berger i Schibsted til NA24.

Mister markeder
Aftenpostens annonsesalg er i fritt fall, og ledelsen i Schibsted legger ikke skjul på at det er utfordrende dager i annonsemarkedet.

- Som er eksempel mister vi mange stillingsannonser i Stavanger Aftenblad da det er en sterk nedgang i oljesektoren, sier konsernsjef Rolf Erik Ryssdal i Schibsted.

Inntektene til Aftenposten er ned 21 prosent i tredje kvartal, heter det i rapporten.

Det skriver seg til eiendom som er ned 19 prosent, stillingsannonser 38 prosent og merkevareannonser er ned 17 prosent i kvartalet.

Opplagssvikt
Det store spørsmålet som ledelsen i mediekonsernet har øverst på blokka er nedgangen i opplaget i deres flaggskip Aftenposten og Verdens Gang.

- VG er vel ned fem prosent i dette kvartalet sammenlignet med det foregående, og Aftenposten rimelig stabilt, sier Berger til NA24.

Ryssdal benyttet anledningen til å finne noe som var verre, og pekte på Dagbladet.

- Vi opplever en noe bedre trend enn tidligere i år, sier Ryssdal.

- Når blir Aftenposten større enn Verdens Gang?

- Det har jeg ingen kommentar til selv om jeg ser at de kommer til å krysse hverandre på et eller annet tidspunkt, sier konsernsjef Ryssdal.

- Det klarer jeg ikke på stående fot, og det må jeg regne på, sier finansdirektør Berger.

Betaling på nett
Dagens Næringslivs utsendte medarbeider ville ha svar på om Schibsted kikket på nye inntjenningsmodeller på Internett. Han viste til at mediemogulen Rupert Murdoch har flagget med betaling for nyheter som søketjenesten Google profitterer fritt på.

- Dette er noe vi følger nøye med på og er et tema vi er veldig opptatt av, sier Ryssdal, og legger til at man ser spennende muligheter innen betaling på mobilsektoren på nett.

- Hvordan står det til med E24?

- E24 er preget av et svakt marked og vi håper på en bedring der, sier Berger.

- Så du har ikke kvartalstallene for E24?

- Skjønner at du spesielt er opptatt av det, men E24 er forsvinnende lite i den store konsernsammenhengen hos oss, sier Berger til NA24.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken