Gå til sidens hovedinnhold

Schwabe går til Rosenborg

VALLHALL (vif.no): Grunnet familiære hensyn, slutter Haakon Schwabe som medisinsk ansvarlig i Vålerenga Fotball, og går til samme jobb i Rosenborg.

Schwabe har vært i Vålerenga siden 1998, og har vært med på både oppturer og nedturer i klubben. Nå går han altså til tippeligarival Rosenborg.

- Det ligger ingen dramatikk bak dette i det hele tatt. Familiære årsaker er grunnen til at vi ønsker å slå oss ned i Trondheim, og da RBK kom på banen med tilbud om samme stilling som jeg har hatt i Vålerenga, ble dette avgjørende, forklarer Schwabe.

- For de som eventuelt måtte lure, så er ei heller Truls Hallen ansatt som min erstatter. Han har en annen funksjon, som fysisk trener. Neste års medisinske støtteapparat vil for øvrig utvides, med flere dyktige ressurspersoner, og det er betryggende å vite at gutta følges opp av veldig kompetente folk når jeg slutter.

Hjerte i VIF
I tillegg til å ha jobbet for klubben i ni år, har Schwabe også tidligere fulgt Vålerenga fra tribunen som supporter, både på Bislett og Jordal Anfi.

- Jeg er født og oppvokst i Oslo og vil alltid ha et stort hjerte for Vålerenga. Allikevel er det problemfritt å opptre profesjonelt i forhold til en ny jobb, i en ny klubb som RBK, og det er smigrende å bli spurt når jeg først skulle flytte til Trondheim, avslutter Schwabe.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu synes det er synd en kontinuitetsbærer som Schwabe slutter i klubben.

- Haakon har vært her veldig lenge i fotballsammenheng. Han kom hit som rimelig fersk, og blir nå sett på som en meget dyktig veteran innen sitt felt. Han har betydd mye for klubben, og det er vemodig og synd å miste en slik ressurs, sier Aalbu.

Aalbu bekrefter også at det var Schwabe selv som ønsket å forlate Vålerenga av familiære grunner.

- Det var Haakon selv som ønsket å bli løst fra kontrakten, og det ønsket har vi godtatt. Allikevel tror jeg ikke vi mister en VIF-supporter bare fordi han nå skal jobben for en annen klubb.

- Jeg håper han vil trives og gjøre det bra i ny jobb, bortsett fra når han møter oss, avslutter Aalbu med et glimt i øyet.

Vålerenga Fotball takker Haakon Schwabe for innsatsen og ønsker lykke til med nye utfordringer.

Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien