Gå til sidens hovedinnhold

Har du glemt å lade batteriet?

Nye typer batterier lader du opp på bare ti minutter.

Et av de aller største problemene med bærbare enheter i dag, enten det er mobiltelefoner eller bærbare PC-er, er at batterikapasiteten er begrenset. Med litt aktiv bruk kan du med en avansert mobil i dag ikke være sikker på at batteriet holder en hel dag – og en «vanlig» bærbar PC holder typisk i 2-5 timer med mindre du har flere batterier eller et virkelig dyrt produkt.

LES OGSÅ:Lader du mobilen riktig?

Løsningen på dette har tradisjonelt vært å enten skape mindre strømkrevende produkter, eller sette i større batterier. På lang sikt har mange også sett på brenselsceller.

Nytt superbatteri
Men nå kan det se ut som Toshiba har kommet frem til en genial løsning på litt kortere sikt. På CEATEC-messen i Japan har nå selskapet vist frem et prototyp på en helt ny batteritype som har fått navnet SCIB (Super Charge Ion Battery), melder Aving.net.

Foreløpig er det fint lite som er kjent om den nye teknologien rent teknisk, men Toshiba hevder at en med det nye batteriet kan oppnå 90 prosent opplading på bare ti minutter!

En helt ny hverdag
Dette vil i så fall være en total revolusjon for alle med avanserte mobiltelefoner og de på farten. Tenkt deg at du skal på en lang flytur, og har en kort mellomlanding. Batteriet på PC-en din er nesten tomt, men mens du sitter og venter på at du skal få komme om bord på det nye flyet, så kobler du PC-en til strømnettet i ti minutter, og har igjen mange timer med underholdning (eller arbeid) foran deg på neste flytur.

For mobiltelefoner kan dette bety at du kan bruke betydelig mindre batterier mot at du tar en hurtiglading i løpet av dagen. Det betyr igjen mindre størrelse og vekt.

Pass på sikringene
Denne typen teknologi betyr formodentlig at svært mye strøm trekkes fra strømnettet på kort tid, så det kan være grunn til å passe på sikringene.

Når teknologien faktisk vil bli kommersielt tilgjengelig, og eventuelt pris, er foreløpig i det blå.

LES OGSÅ:Lader du PC-en riktig?

Kommentarer til denne saken