Gå til sidens hovedinnhold

Se Googles første datamaskin

Google er kjent for å bruke mange billige datamaskiner. Her kan du se deres første løsning.

I løpet av syv år har Google vokst seg til å bli en av de største aktørene i IT-industrien med en av verdens største serverparker. Ingen vet nøyaktig hvor mange datamaskiner den består av, men vi snakker titusenvis.

Mens de fleste selskaper satser på store og dyre superdatamaskiner, har Google satset på å bruke veldig mange billige datamaskiner som jobber sammen. De mener at det er best til deres bruk.

Nå har det dukket opp et bilde på nett som viser selskapets første server som var i produksjon like før årtusenskiftet. Bildet viser med all mulig tydelighet at ting ble gjort uten den helt store omtanken for maskinvaren.

Systemet er laget på en slik måte at mange datamaskiner uten problemer kunne bryte sammen uten at det skulle skape problemer. Flere av pc-ene i dette skapet skal aldri ha fungert.

Ifølge brukeren som har lagt ut bildet på Flickr skal denne datamaskinens forgjenger, som ble brukt før de lanserte, ha blitt bygget med Duplo-klosser fordi vanlige plastikkasser ikke var gode nok.

Du kan se bildet i full høyde og størrelse her.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen