(SIDE2): Hele 1,2 millioner amerikanske menn utførte plastisk kirurgi i 2004. Nå er det på tide å kalle det en trend, mener amerikanske plastikkirurger.

Selv om det er kvinner som står for 87 prosent av de plastiske operasjonene i USA, så har økningen på operasjoner blant menn vært drastisk de siste årene. Bare siden 2000 har økningen vært på hele 16 prosent, melder HealthDay News.

- Flere menn enn tidligere legger seg under kniven, sier plastikkirurg Dr. Brent Moelleken. Hele 20 prosent av kundene hans er menn, mot bare 5-10 prosent for ti år siden.

Flere under kniven
Også i Norge er det noe flere menn som opererer seg.

- Vi har merket en oppgang i antall menn som utfører kosmetisk kirurgi, sier kontorleder Jeanett Pedersen hos Colosseum klinikken i Oslo, til Side2. De legger seg under kniven for å fjerne fett, fikse på øyelokk og redusere bryststørrelsen.

På en annen klinikk i Oslo kalt Nobel Clinic er det også fettsuging, øyelokkoperasjoner og brystforminsking det går i hos gutta. Klinikken har ikke merket den samme økningen, men mener det kommer til å forandre seg i fremtiden.

- En naturlig konsekvens av at kjønnene blir likere, er at vi får flere menn som legger seg under kniven, mener daglig leder for Nobel Clinic, Geir Brekke til Side2.

Dette fikser gutta på
Amerikanske menn opererer mange av de samme kroppsdelene som norske menn. Her er deres 5 på topp-liste:

  • Ny nese
  • Hårtransplantasjon
  • Øyelokk-operasjon
  • Større lepper
  • Mindre bryster