Gå til sidens hovedinnhold

Se Karl Johans supertigger

Brasilianske Carlos Casilva er delvis lam, og imponerer med krykke-triksing på Karl Johan. Les historien og se ham på SIDE2 TV.

(SIDE2): - Norge er verdens beste sted! Dere er langt mer sjenerøse enn resten av Europa, stråler Carlos fornøyd i sluddregnet på Karl Johan i Oslo.

Brasilianeren har reist Europa rundt i 17 år for å livnære seg på sin storslagne krykke-triksing.

Den livsglade 40-åringen er for tiden innom Norge på sin årlige «Europa-turné.» I opptil 8 timer daglig underholder han forbipasserende Oslo-beboere.

Selv om han vanligvis sitter i rullestol gir ikke krykkene ham mye støtte. I stedet spretter han rundt på en fotball med imponerende kontroll.

- Det ser veldig slitsomt ut?

- Neida, dette er veldig gøy. Men det er selvfølgelig morsomst når folk betaler godt, sier han til side2 og ler.

- Jeg har prøvd å slutte i mange år, men jeg er blitt helt avhengig! Jeg gjør ikke dette fordi jeg er en fattig uteligger - familien min er faktisk nokså velstående hjemme. Dette er bare en fantastisk måte å oppleve kulturer og andre mennesker på, forteller Casilva.

Utdannet kjemiker
Carlos Casilva fikk polio som baby og har vært avhengig av rullestol hele livet. Selv om han har studert kjemi i fire år er det ingen jobb å få i hjemlandet.

- Da jeg startet å trikse med krykkene på skolen hadde jeg ingen anelse om at dette skulle bli fremtiden min, ler han.

- Rullestolen er et stort hinder for å få jobben jeg er utdannet til, særlig i Brasil. I Europa er det bedre.

Tjener godt
Carlos Casilva innrømmer at han tjener svært gode penger på krykke-triksingen. Under Norges-oppholdet bor han på et hotell med bra standard, der han samler opp kreftene til neste dag.

Carlos bor i Rio de Janeiro med kona og sine to døtre. I hjemlandet jobber han som taxisjåfør. De siste 17 årene har familien måttet klare seg uten ham et halvt år i strekk.

- Familien synes selvfølgelig det er hardt, men dette er noe jeg er nødt til å gjøre. Hjemme er ikke lønningene høye nok.

Casilva drar snart videre til andre land i Europa, men lover å komme tilbake til Norge i sommer.

- Den norske generøsiteten gjør det vanskelig å holde seg unna, smiler han.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken