Gå til sidens hovedinnhold

Se Linns rekordhopp

Norske Linn Mikkelborg (31) var med da åtte kvinner satte ny fallskjermrekord. Se video.

Se video nederst i saken.

Hoppet fant sted under et fallskjermtreff arrangert av Skysisters. Treffet finner sted i Australia i disse dager. Som det går fram av navnet, handler det om kvinner med fallskjermhopp som lidenskap.

Rekorden ble satt mandag i Toogoolawah i Queensland. Hoppet beskrives som en perfekt ”eight-way flock”.

Vingedress
Oversatt til mer forståelig språk handler det om at åtte hoppere utstyrt med vingedress hopper i formasjon. Vingedressen har stoff mellom armene og kroppen og mellom beina, slik at farten i fallet kan reduseres og hopperne lettere kan ”fly”.

Ifølge instruktøren Elain Cox oppnådde gruppa hastigheter opp mot 120 km/t mens de var i pilformasjon. Skysisters hevder at hoppet kvalifiserer til verdensrekord, men ifølge Reuters var det ingen representanter fra Guinnes rekordbok til stede. Rekorden er derfor ikke offisiell.

- Det føles utrolig kult, ja dødsfett, sier Mikkelborg til Dagbladet.no.

Planlegger flere rekorder
Mikkelborg har bare drevet med fallskjermhopping i tre år, men har allerede 360 hopp bak seg. Med vingedress har hun bare 15-20 hopp.

Fra torsdag og mot helga er det såkalte rekorddager på treffet, og Skysisters har planer om å sette flere nye rekorder. Blant annet er det planer om et hopp i stjerneformasjon som skal slette Skysisters tidligere rekord på 47 deltakere, og ifølge Mikkelborg skal Skysisters forsøke seg også på flockinghopp med flere deltakere.

Den forrige rekorden var et såkalt ”seven-way flock” med sju hoppere i vingedress. Dette rekordhoppet fant sted i Storbritannia i 2005.

HTML EMBED
Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen