Gå til sidens hovedinnhold

Se Netcoms skandalevideo

Telenor har flere ganger kopiert Netcoms suksessoppskrift. Se Netcoms reaksjon her.

I 1997 lanserte Netcom YoungTalk, i 2006 kom kopien Telenor djuice Control. 2005 lanserte Netcom Trådløs Familie, i 2006 kom Telenor etter med FriFamilie. I august 2007 kom Netcom med tjenesten Venner, i november kom Telenor-abonnementet FriVenner.

Dette går frem av en video Netcom har laget til internt bruk.

På Youtube
Men videoen kom på avveie, og ligger nå tilgjengelig på Youtube for alle som vil se.

- Hvilke signaler sender dere til dagens ungdom med denne reaksjonen på Telenors produkter?

- Dette var en video vi laget til internt bruk, men vi sender vel ut signaler om at vi voksne prøver å være morsomme av og til vi også, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom til Nettavisen.

- Hvordan har en video laget for internt bruk havnet på Youtube?

- Det er ikke godt å si, men vi har ikke bevisst lekket noe, og personlig har jeg ingen befatning med dette, sier Wormdahl.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

HTML EMBED

Hermegås, hermegås
Netcom tar i videoen turen til Telenors lokaler på Fornebu, for å finne ut hvorfor storebror Telenor så mange ganger halter etter lillebror Netcom.

- Å, det burde vi skjønt - det er ei gås som leder produktutviklinga her ute, sies det i videoen.

Telenor tar det hele med et smil.

- Vi synes bare det er morsomt at Netcom tar seg bryet med å komme til vårt hovedkvarter for å lage internvideo, og de hadde et poeng da den ble laget i forbindelse med at vi hadde lansert FriFamilie etter NetComs variant, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Nettavisen.

Telenor oftere først
Telenor er ikke helt enige med Netcom i at de alltid halter etter lillebror.

- Når det gjelder å herme, er dette en kunst Netcom behersker. I disse dager skryter de for eksempel NetCom av at de kommer med en musikkbutikk nå i desember, men djuice og Telenor er jo allerede ledende i dette markedet gjennom i lang tid å ha satset på musikk på mobilen, sier Krokan.

Han trekker også frem at Telenor kom best ut av en kåring nettstedet Amobil gjorde tidligere i høst.

- Netcom og Telenor kniver gjerne om å være først ute med lanseringer. Iblant er NetCom først, oftere er vi det, sier han.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen