Gå til sidens hovedinnhold

Se og Hør beklager Märtha-oppslag

Se og Hør beklager sitt oppslag hvor de omtalte prinsesse Märtha Louise som gjeldsslave. Hoffsjefen mener Se og Hørs praksis med å betale for gode tips, slik som skjedde i denne saken, er tvilsom.

Ifølge en pressemelding fra Slottet er det ferd med å bli en avklaring rundt Se og Hørs oppslag om Prinsessens huskjøp i Lommedalen i Asker.

Sjefredaktør Odd J. Nelvik sendte onsdag et brev til hoffsjef Lars Petter Forberg hvor han opplyser om at i forbindelse med kjøp av villa i Lommedalen vil bli beklaget i neste utgave. Hoffsjefen forutsetter på sin side at dette skjer på en måte som ikke etterlater tvil om at påstanden var uriktig.

Årsaken til oppslaget skal ha vært en misforståelse mellom Se og Hør og ukebladets kilde om Prinsessens låneopptak til huset i Lommedalen.

- Når Se og Hør fastholder i sitt brev at de står "fast på at Prinsessen i løpet av det siste året har tatt opp et millionlån i en norsk bank", må det stå for redaksjonens regning, heter det i meldingen fra Slottet.

Det er uvanlig av hoffet å dementere uriktige oppslag, men gjorde det i denne saken på grunn av en rekke henvendelser fra andre medier. Hoffet understreker at dette ikke betyr noen ny praksis fra deres side.

- Grunnen til den videre oppfølgning var at Se og Hør ikke håndterte dementiet ved å ta dette til etterretning eller varsle nærmere undersøkelser, men ved å gjenta påstandene og ikke dementere disse fullt ut. Det er ikke opplysning om låneopptak som sådan som anses graverende, påpeker hoffsjefen.

Hoffet liker heller ikke at ukebladet i samme utgave som oppslaget om prinsessens huskjøp også opplyser at personen som tipset bladet ble 10.000 kroner rikere.

- At bladet i dette tilfelle har betalt for uriktige opplysninger får så være, men det foreligger et incitament til diskresjonsbrudd ved en slik ordning. Når heller ikke opplysningene blir foreholdt den som omtales før de publiseres, gjør dette ordningen enda mer tvilsom, mener hoffsjefen, som nå anser seg ferdig med saken.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken