(SIDE2): Fredag gikk den tidligere Se og Hør-journalist Bjørn Lecomte (25) ut i VG og hevder ukebladet diskriminerer ham på grunn av hans homofile legning. 25-åringen skal ha blitt bedt om «å opptre mindre homofil» i jobbsammenheng. Lecomte ble sjokkert og sa opp jobben i ukebladet etter kun få måneder der.

Til avisa forteller Lecomte at han har sendt brev til Likestillings- og diskrimineringsombudet, hvor det er opprettet sak.

- Det er viktig for meg at det Se og Hør har gjort, kommer ut. Det er mange år siden jeg sluttet å la meg diskriminere på grunn av legning, og jeg har ikke tenkt å begynne igjen nå, sier Bjørn Lecomte til VG Nett.

BAKGRUNN: - Se og hør sa jeg var homo

Mobbing
Ukebladet fronter mer enn gjerne folk med en homofil legning, og NRK-profil Per Sundnes (42) blir svært overrasket da Side2 forteller ham om saken fredag formiddag.

- Se og Hør er jo folkets blad. De burde virkelig tenkt seg om her, sier Per Sundnes. Han mener at det snakkes så høyt om mobbing blant barn og unge i media, men at det er de voksne som går foran som et eksempel.

- Det er mobbing på arbeidsplassen. Jeg kan bare ikke forstå at det er mulig å si sånt, sier han.

Mørketida
Sundnes har aldri hørt lignende historie tidligere og mener slike uttalelser hører til i mørketida.

- Det burde jo ikke eksistere lenger, det er jo veldig rart.

NRK-profilen synes det er flott at Lecomte tar saken videre og ikke finner seg i å bli diskriminert. Sundnes selv sier at han aldri har opplevd å bli diskriminert selv.

- Jeg har aldri noen gang følt meg diskriminert - aldri noen gang verken i jobb eller privat. Tvert imot, jeg har alltid følt meg inkludert, forteller han til Side2.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Vil boikotte
Homsepatruljekjendis og programleder for «Stygge rom», Halvor Bakke (38), blir mildt sagt rystet da Side2 tar en prat med ham angående ukebladets angivelige uttalelser.

- Du tuller, det er ikke sant? Det er utrolig trist at man ikke har kommet lenger i Norge. Nå vet jeg ikke hva han har gjort. Men det hører ikke hjemme noe sted. Ikke i Norge i hvert fall. Jeg har hørt at det skjer i utlandet, som i Afrika og sånn. Det sier mer om sjefen enn om noen andre. Det er grunn nok til å boikotte bladet, sier Bakke til Side2.

- Man må forholde seg til at noen mener noe annet om vår legning. Det må vi akseptere hver dag. Men at noen ber en om å endre seg. Jeg høres kanskje rolig ut, men jeg blir provosert og sint. Jeg trodde virkelig ikke dette var mulig i Norge i dag, sier han.

Kollega fra «Homsepatruljen» og «Sangstjerne»-vinner, Adam Schjølberg (25), synes ukebladets uttalelser om å ikke være seg selv på jobb er forferdelig.

- Ikke vær den du er på jobb, det er helt forferdelig å si til noen. Jeg kjenner andre homoer i Se og Hør, og de har det helt fantastisk på jobb. En av mine aller beste venner, som er homofil, jobber der og de synes han er en fantastisk homo. Så jeg føler vel at dette blir rare uttalelser, sier han.

Høylytt
Adam kan forstå at det kan bli problematisk med noen hver som tar mye plass på jobben, men at det har jo med personlighet å gjøre - ikke legning.

- Jeg ser også den siden i åpent kontorfellesskap at hvis man er veldig, veldig homo og litt skrullete, så kan det bli litt mye. Og da behøver det ikke å være fordi han er homo heller. Jeg kan se at homoer kan være veldig slitsomme å ha på jobb. Og jeg tror ikke det er grunnlaget. Jeg ser jo selv at jeg også må roe meg litt på jobb. Det har ikke noe med hvem jeg ligger med å gjøre, men hvordan jeg oppfører meg, sier Schjølberg.

Diskriminert
Halvor følte seg diskriminert da han ble utstøtt av menigheten sin fordi han sto frem som homofil.

- Det at jeg ble utstøtt av menigheten er det eneste. Ellers har jeg aldri opplevd noen ting. Bare positive ting, bortsett fra å bli utestengt fra sin egen menighet. Men det er jo nok i seg selv.

Adam har opplevd å bli spyttet på gaten av en mann og følte han ikke kunne gjøre noe fordi han var redd for å bli slått ned.

- Så man må bare stå og ta imot, og det er forferdelig ydmykende, forteller Adam til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!