Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne «vennen»!

Han kidnapper e-posten din og sender ut spam til alle i kontaktlisten.

(iBergen.no) Et møte med denne karen kan gjøre deg upopulær i både venneflokken, på jobben eller blant perifere bekjentskaper.

Tillater spamming
Dersom du har vært så uheldig å gi fra deg både MSN-adresse og passord på denne nettsiden, har du gitt fremmede innpass til e-post-kontoen din. Samtidig har du gitt tillatelse til at spamfirmaet kan benytte seg av din konto for å sende ut spam.

I teksten under innloggingsboksen står det svart på hvitt hvilke vilkår man tillater:

«By using our service/webside you hereby fully authorize TST Management, Inc to send messages of a commercial nature via Instant Messages and E-mails on behalf of third parties via the information you provide us.»

Kamuflerer seg
Linken til siden får man tilsendt via MSN Messenger av en i kontaktlisten. Selve linken er gjerne kamuflert med kontakten sitt navn. Denne personen er allerede kuppet av spammerne og vet ikke selv at linken blir sendt ut til alle kontaktene.

Det eneste du kan gjøre er å ikke logge deg inn på siden, og si ifra til den du fikk tilsendt linken av at mailkontoen hans eller hennes er kommet i hendene på spammere.

- Dette er heldigvis ikke ondsinnet programvare, men utelukkende et forsøk på å få mailadresser til spamming. Vi anbefaler at man aldri bruker MSN-påloggingen til andre websider enn MSN, sier virusanalytiker Snorre Fagerland ved Norman.

Sniker på e-post-kontoen
Selv om spammere stort sett er harmløse, kan de også benytte seg av anledningen til å bla seg rundt i e-postene dine.

- De er ikke interessert i å ødelegge PC-en din, men de kan framstå som deg i MSN-samtaler, for eksempel, og dermed loppe kontaktene dine for informasjon. Generelt er det lite tilrådelig å gi bort info over MSN, og samtidig være varsom med å åpne vedlegg eller linker man ikke forventer å få fra sine kontakter, sier Fagerland til iBergen.no.

For å stoppe spammere som har kuppet e-posten din er det bare én ting å gjøre:

- Bytt passord umiddelbart. Da opphører spammingen momentant.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter