Gå til sidens hovedinnhold

Se, sivbåten flyter!

Etter uker med surring av tau og knytting av knuter er sivbåten Abora 3 satt på vannet. Se bildene!

Det har vært lange og varme dager for Tormod Granheim og resten av mannskapet på sivbåten Abora 3. I snart en måned har Everest-veteranen jobbet med å få ferdig båten på en asfaltplass i New Jersey på østkysten av USA.

Dårlig siv er byttet ut, båten er ferdigsurret, og den har fått hus.

På vannet
Den 8. juni var båten klar for brakkvannet i Hudsonelven. Der blir det montering av rigg og senkekjøler, testing og trimming, frem til kursen settes mot Spania den første uken i juli.

- Ti timer på å tilbakelegge 200 meter er trolig ny personlig rekord i treghet, skrev Tormod i bloggen sin om sjøsettingen.

Båten ble slept i et stativ til kaikanten, og heist ned i sitt rette element. Før den kom så langt måtte den over en trafikkert vei.

- Før vi hadde kommet særlig langt var vi omringet av to-tre politibiler og en brannbil. En tilstedeværelse fra det offentlig som gradvis vokste. Da sa tyskerne at om de hadde vært hjemme ville politiet grepet inn fordi de hindret offentlig fremkomst. Amerikanerne gav uttrykk for at det var helt normalt, mens jeg tenkte med meg selv at i Norge ville øvrigheten neppe brydd seg, skrev Tormod.

Døpt av Heyerdal-veteran
Norman Baker seilte som navigatør sammen med Thor Heyerdahl på Ra og Tigris-ekspedisjonene, og fikk æren av å døpe Abora 3.

Etter dåpen ble Abora 3 slept en tur på Hudsonelven for å sjekke om skroget fortsatt var rett etter reparasjonen.

- Rett som en pil er nok dessverre ikke dekkende, skriver Tormod, men tilfredsstillende.

Under finner du flere bilder fra byggingen og sjøsettingen!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka