Gå til sidens hovedinnhold

Se skandalebildene

Disse bildene er utelatt fra utklippsbøkene i våre nordiske kongehus. Les de utrolige historiene og se bildene.

Prins Harry stilte på bursdagsfest sist lørdag i naziuniform med hakekors. Han har allerede rykket ut og beklaget saken som er slått stort opp i The Sun torsdag.

Sjekk hele Harrys tabbeliste her

Men kongehusene i Skandinavia har sannelig også bidratt til den kulørte pressen de siste årene. I Sverige, Danmark og Norge finnes det et vell av historier å ta av:

Dyp utringing
Under Nobel-banketten i Stockholm i 2002 vakte prinsesse Madeleine av Sverige oppsikt da hun stilte i en rød kjole med dyp utringing.

I fjor tråkket pappa Carl Gustaf både på gassen og i salaten.

På vei hjem fra racerbanen Gelleråsbanan i april skal kungen ha kappkjørt med sønnen Carl Philip. Fartsgrensen på strekningen er 110 km/t, men kungen skal ha dratt sin gule Porsche Carrera opp i nærmere 160 km/t, hevdet øyenvitner overfor Aftonbladet.

Det svenske hoffet bekreftet at Carl Gustav kjørte for fort, men hevder han bare holdt 120.

Det skjedde bare to måneder etter at kungen hadde sjokkert svenskene ved å karakterisere Brunei som fritt og åpent etter et besøk hos den eneveldige herskeren i landet. Demokratiforkjemperne raste, og statsminister Göran Persson måtte rykke ut og beklage.

Her kan du lese en egen sak om kungens tabbeliste som strekker seg helt fra 1976 til 2004.

Puppejegeren
Her hjemme har Sven O. Høiby skapt overskrifter. En morgen i oktober et titall tilårskomne damer i Midt-Troms opp med autografen til Mette-Marits pappa på puppen.

Sven O. moret seg også kongelig på en studentfest på utestedet Tiger Tiger i Oslo i september. Etter konserten delte både han og vennen Sputnik villig ut sine navnetrekk, og Kristina Myrehagen (23) valgte å få sine bryster signert av begge.

Se bildene fra opptrinnet her

Märthas gule kjole
TV-kommentatorene var ikke nådige da den ellers så stilsikre Märtha Louise dukket opp på den røde løperen utenfor Almudena-katedralen i Madrid i mai i en knallgul kjole.

- Ursäkta, men den är gräslig, utbrøt STV1s kommentator da han fikk se hva den norske prinsessen hadde på seg under det storslåtte bryllupet til kronprins Felipe og Letizia Ortiz.

Märthas kjole ble også med overlegen margin kåret til den mest vulgære av leserne til storavisen El Mundo.

I november ble for øvrig kjolen solgt på auksjon - for 7400 kroner, og pengene gikk til Unicefs arbeid for barn i Nepal.

Joachims tunge år
Også i Danmark har tabloidene hatt gode tider. Selvsagt var bryllupet mellom Mary og Fredrik fjorårets høydepunkt, men etterpå har Fredriks bror stjålet overskriftene. Prins Joachim og hans Alexandra annonserte at de skulle skilles i september, og danske aviser tok raskt parti for prinsessen.

Ekstra Bladet hadde følgende førsteside: «Alex fikk nok. Partyprinsen ville score med en 17 år gammel pike».

Og på en pressekonferanse stilte en journalist fra danske Se og Hør følgende spørsmål:

- Er det nå slutt på å drikke i samme omfang som tidligere?

- Hvis De skal være nesevis, så er De ikke velkommen her, svarte prinsen.

I november måtte han også i avhør - angivelig etter å ha kjørt i 160-170 km/t med en blondine ved sin side og barna i baksetet. Han slapp straff, men ble innkalt på teppet til mamma, dronning Margrethe.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken