Gå til sidens hovedinnhold

Se sommerens kuleste nyhet

Som første medie i Norge har vi testen ballen du kommer til å se i parker, på stranda og på lekeplasser til sommeren. Se video og les vår dom.

(YEYE:) Det finnes leketøy som passer best for små barn og det finnes leketøy som passer for barnet i oss alle uansett alder. Vi har testet ballen som passer for lek uansett hvor gammel du er.

Utgangspunktet er en av de eldste lekene i verden: Kaste noe til andre. Forskjellen er at ballen er digital og tar bruk det meste som finnes av ny teknologi. Ballen snakker og skjønner hvem som kaster, og tar i mot.

La oss forklare: Du starter ballen ved å trykke på den. Siden velger man spillere som er med. Disse har på forhånd fått utdelt et farget bånd som man har i hånden. Båndet lar ballen skjønne hvem som er med. Når alle de som er med er registrert velger man spill. Her kan man velge mellom fem forskjellige spill, blant annet et hvor man bare skal prøve å få så mange kast som mulig (og hvor ballen husker rekorden) eller et annet hvor ballen er en bombe og det er om å gjøre å ikke ha ballen når den går av.

Vi tok med ballen ut i solen og testen den. Se vår video under:

HTML EMBED

Cosmic Catch er muligens sommerens største leketøy. Enten det er i parken, på stranda eller når man kjeder seg på en eller annen tur så er dette nærmest en perfekt adspredelse. Spillene er morsom, kanskje spesielt bomben hvor en og en går ut av spillet - men også de andre modusene som gjetting av fargekoder og hukommelsestrening.

De som gir ut ballen mener man trener opp koordinasjon og cognition (det står i hvert fall det på pressemeldingen vi fikk), vi er mest opptatt av at ballen er ekstremt morsom å leke med. Det eneste litt negative er at ballen er noe tung. Vi kan likevel skjønne hvorfor siden den har både batterier og høyttalere.

Ballen kommer ikke i handelen før utpå våren og vil sannsynligvis koster rundt 350 kroner. Det er med seks håndbånd, og vi vil påstå at for enhver gjeng som skal på tur eller bare henge i parken er dette årets greie. Så glem de svenske kubbene, badmintonsettet og fotballen - Cosmic Catch er det moderne svaret.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken